Dit was wel zo’n fantastisch voorgerecht, de rettich heeft manlief vervangen door courgette. Het recept komt van Angelique Schmeinck van ‘Impress your friends’ op 24-kitchen
Ingrediënten:
Mayonaise van gepofte gele paprika
1 gele paprika
2 eidooiers
0.5 el Dijon mosterd
1 citroen
300 ml druivenpitolie
50 ml groentebouillon
2 el gembersiroop
Peterselie-basilicumolie
0.5 bosje bladpeterselie
1 bosje basilicum
200 ml olijfolie extra vierge
Ravioli
1 rettich (of courgette)
250 g Hollandse garnalen
75 g rucola
Opmaak bord
1 mango
Extra nodig
scherpe rauwkostschaaf of mandoline
blender
aluminiumfolie
(voor)bereiding:
Mayonaise gepofte gele paprika
Verwarm de oven voor op 165 ˚C. Verpak de paprika in dubbel aluminiumfolie en pof in 40 minuten zacht in de oven. Laat in de folie afkoelen, trek daarna de schil er af en verwijder vocht en zaadjes. Meng de eidooiers met de mosterd en het sap van de citroen en blender op lage stand. Voeg de helft van de olie en paprika toe en blender tot de mayonaise begint te binden. Voeg de rest van de olie, de bouillon en gembersiroop toe. Schep de mayonaise in een schaaltje, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.
Peterselie-basilicumolie
Pluk de peterselie en basilicum en verwarm de blaadjes met de olijfolie tot lauwwarm. Pureer in de blender en schenk door een fijne zeef.
Ravioli
Schil de rettich of courgette. Schaaf rondom op de rauwkostschaaf of mandoline in 24 lange dunne plakken. Blancheer 3 seconden in kokend water met iets zeezout. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Snijd ze daarna aan de zijkanten recht bij.
Mango
Schil de mango. Snijd de mango in plakken van een halve centimeter tot aan de platte pit. Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van halve centimeter.
’s Avonds afmaken
Ravioli
Meng wat paprikamayonaise door de garnalen zodat ze lichtjes plakken. Maak per persoon drie ‘ravioli’. Leg twee plakken rettich kruislings op elkaar, schep in het midden een halve eetlepel garnalen en leg er een paar blaadjes rucola op. Snijd de plakken op lengte, vouw ze over elkaar heen zodat er een ‘ravioli’ vorm ontstaat.
Opmaak bord
Leg drie ravioli op het bord. Lepel over elke ravioli paprikamayonaise. Presenteer met blokjes mango. Druppel de peterselie-basilicumolie rondom en leg takjes rucola op de ravioli.