Cake met druiven, volle kwark en pure chocolade

Hier is weer een cake van de week, wat later dan de bedoeling was. Met deze temperaturen zitten mensen ook niet echt te springen om in de keuken  een cake in elkaar te flansen.
Deze cake is vrij machtig door de chocolade en de volle kwark, maar wel lekker fris door de druiven en mango:

Nodig voor 1 cake:
6 grote el volle kwark
3 eieren
1/2 mango gepureerd
15 dadels
100 gram pure chocolade (85 %) gemalen
200 gram amandelmeel
2 tl bakpoeder
2 grote handen doorgesneden blauwe of rode druiven

Bereiding:
Pureer de kwark met de eieren mango en dadels tot een gladde moes, roer er het amandelmeel met de bakpoeder door. Schep er de gemalen chocolade door en de doorgesneden druiven, en  stort het beslag in een met boter ingevet bakblik. Bak de cake 45 minuten in een oven van 180 graden. Laat afkoelen en stort voorzichtig op een schaal.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.