Heb je misschien nog wat amandelspijs overgehouden na het maken van een banketstaaf voor het heerlijk avondje? Deze mini-strüdel met zelfgemaakt amandelspijs en appel, gele rozijnen en kaneel, zijn in een mum van tijd klaar. Heerlijk ook als zoet hapje op sinterklaasavond.
Wel op tijd de filodeeg uit de vriezer leggen, een uur van tevoren. Maak ook eens deze amandelballetjes met witte chocoladefondue als dessert met dit amandelspijs.
Voor deze mini-strüdel met zelfgemaakt amandelspijs heb je nodig:
voor 12 mini strüdelflapjes:
1 pak filodeeg
25 gram roomboter gesmolten in pannetje
150 gram amandelspijs
1 kleine goudrenet geschild en in blokjes
2 handjes gele rozijnen
1 el bruine suiker
2 tl kaneel
poedersuiker
Bereiding: doe de appelblokjes met de gele rozijnen, de suiker en kaneel in een kom en schud om. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg op een werkplank en snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden. Leg ze onder een schone natte theedoek. Pak een velletje en leg deze in de lengte plat voor je, kwast deze aan een kant in met gesmolten roomboter. Leg een hoopje amandelspijs op de rechter-onderhoek, dit samen met een lepel van het appelmengsel. Vouw de hoek met vulling naar de linkerhoek, zodat er een driehoek ontstaat, en vouw om en om naar boven, en leg zo flapje voor flapje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze 15/ 20 minuten in een oven van 220 graden, kijk na 15 minuten of ze al bruin zijn. Serveer met wat poedersuiker.