Clafoutis uit de koekenpan met banaan en havermout

Clafoutis uit de koekenpan met banaan en havermout

Wanneer het weer kersentijd is, is deze Clafoutis uit de koekenpan met banaan en havermout een strak plan als ontbijt. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig voor deze clafoutis en het is zo klaar.
De originele clafoutis is een soort Frans gebak wat met kerst vaak als nagerecht wordt gegeten.
Het wordt gemaakt met kersen, en wordt overgoten met een beslag van eieren, melk, suiker en bloem.
Er zijn ook varianten op met gesmolten boter of room. Een clafoutis wordt doorgaans in de oven gebakken en lauw geserveerd.
Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis op een dikke, gevulde pannenkoek.
Kijk voor meer heerlijke ontbijtideetjes hier.
Voor onderstaande clafoutis uit de koekenpan met banaan en havermout heb je nodig:

je hebt nodig voor een persoon:
1 el olijfolie
1 banaan
1 ei
50 g havermout
2 handen kersen doorgesneden

bereiding: pureer een ei, een banaan en 50 gram havermout met de staafmixer en roer er flink wat doorgesneden kersen doorheen.
Verhit de olie in een anti aanbak-koekenpan en giet er het beslag in, bak op matig vuur iets bruin. Keer de clafoutis om zodra de bovenkant begint te stollen. Bak deze kant nog een minuut. Laat de clafoutis op een bord glijden en serveer met nog wat kersen. Lekker met een dot Griekse yoghurt.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.