Geroosterde zalm met citroentijm en in balsamico en olijfolie gestoofde tomaatjes en olijven

de gestoofde tomaatjes, olijven in olijfolie en balsamico in de oven. Dit naar een idee van Pascale Naessens en is heerlijk bij geroosterde zalm of op de huid gebakken dorade/ zeebaars.
Ik serveer het meestal met groene asperges die ik na blancheren even grill in de grillpan. Deze keer heb ik het met sperzieboontjes gedaan.
Door het gebruik van veel groenten is de combinatie met alleen de vis voldoende.

voor vier personen heb je nodig:
4 moten zalm à 125/ 150 gram (momenteel is zalm heel duur, bij de lidl is hij nog goed te betalen (4.79 per twee moten zalm à 125 gram)

voor de marinade:
3 el olijfolie
1 teentje knoflook geperst
2 el limoensap
4 el citroentijmblaadjes of meer van takjes geritst
zout

voor de in de oven gestoofde tomaatjes 500 gram drie kleuren snacktomaatjes in tweeën gesneden
12 groene olijven in tweeën
16 Taggia olijven
6 el extra vergine olijfolie
5 el balsamico
800 gram sperziebonen afgehaald

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*