Gezonde mini-panna cotta’s met mango

Gezonde mini panna cotta’s met mango

Deze gezonde mini-panna cotta’s met mango, door manlief gemaakt, maak je van halfvolle kwark, mango en pistachenootjes. Het is het handigst om hier een muffinvorm voor te gebruiken.
Het is een heerlijk fris dessert en je kunt ze zonder schuldgevoel als dessert eten wanneer je op je lijn wilt letten.  Panna cotta is een typisch Italiaans dessert, waar vele variaties op mogelijk zijn, zowel met volle room, als in lichtere versies. Meer recepten van panna cotta vind je hier.

nodig voor 2 personen:
voor de mango-topping:
250 g mango
1 el suiker
2 blaadjes gelatine

50 ml slagroom
3 blaadjes gelatine
325 ml kwark
25 g suiker
1/2 zakje vanillesuiker
2 el pistache nootjes

extra nodig:
muffinvorm met anti-aanbaklaag

bereiding mango-topping: week twee blaadjes gelatine in koud water in kommetje. Pureer 3/4 van de mango met een staafmixer tot moes. De rest van de mango snijd je in kleine blokjes. Verwarm de mangomoes in een pannetje, knijp de gelatine uit en roer samen met de suiker door de moes.
Schep de moes in zes muffinvormpjes (3 pp) en laat dit een half uur opstijven in de koelkast.
Ga intussen door met de kwark.

bereiding kwark: week de drie blaadjes gelatine in een kommetje koud water. Verhit de slagroom in een pannetje en voeger de suiker en vanillesuiker aan toe en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en laat in de room oplossen. Laat iets afkoelen. Voeg de kwark toe aan het slagroommengsel en roer goed door. Verdeel het kwarkmengsel over de opgesteven mangomoes en zet weer terug in de koelkast. Laat een paar uur (minimaal twee uur) opstijven.
Wip de panna cotta’s eruit door eerst met een mesje de randen goed los te maken. Leg op ieder bordje drie pannna cotta’s en garneer met de blokjes mango en pistachenootjes.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.