Deze Indiase curry met vis en prei is geweldig lekker en snel klaar.
Erg lekker met gekookte wortelen omgeschud met wat boter. Curry is een gerecht welke zich in de loop der eeuwen over grote gedeelten van Azië heeft verspreid.
Kijk voor meer recepten met curry eens hier.
Voor deze Indiase curry met vis en prei heb je nodig:
nodig voor 2 personen:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook
1/2 potje korma Indiase curry
300 g tilapiafilet
300 g prei (het lichte gedeelte) in halve ringen
200 ml kokosroom/ of koksroom
2 handen rozijnen of krenten
150 g basmatirijst
200 g diepvriesdoperwten
bereiding: kook de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing en doe er laat de laatste twee minuten de doperwten even meekoken. Laat de rijst uitstomen met deksel op de pan.
Verhit de olie in een anti-aanbak-pan en fruit er de ui in samen met de knoflook gedurende twee minuten. Doe er de prei erbij en bak op hoog vuur gedurende vijf minuten tot de prei glazig is. Doe er de curry bij en een scheut water tot mooie saus, en de kokosroom of koksroom. Breng aan de kook en doe er de tilapiafilet bij samen met de rozijnen of krenten. Kook dit tien minuten op zacht vuur met deksel schuin op de pan.
Serveer met de rijst met doperwten.
Lekker met gekookte worteltjes omgeschud met gehakte peterselie en een klontje roomboter