krabcocktail met kerrie en mango

krabcocktail met kerrie en mango

Deze heerlijke krabcocktail met kerrie en mango bestaat uit onder andere krab, avocado, mango en kerrie is heel simpel te maken en mega lekker. Je kunt het maken met verse krab of krab uit blik, maar er ook gerust surimiflakes voor gebruiken. Lekker voor wanneer je een etentje organiseert, of zomaar met je lief wilt dineren. Erbij een heerlijk glas prosecco en je verkeert in de zevende hemel.
Wanneer je een etentje geeft dan wil je niet teveel tijd kwijt zijn per gerecht, dan is het handig om er qua bewerkelijkheid evenwicht in te brengen.
Voor meer voorgerechtjes kijk hier 

nodig voor 4 personen:
200 gram krab of surimiflakes
1 avocado
1/4  mango geschild
1 cm verse gember
3 el mayonaise van goede kwaliteit
1 tl. kerriepoeder
1/2 citroen
1 bakje biologische tuinkers
4 serveerringen (8cm)

bereiding : snijd de krab of surimif-sticks in kleine blokjes (brunoise). Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snij het vruchtvlees ook brunoise en doe hetzelfde met de mango.
bereiding sausje:
Rasp de gember en meng met de mayonaise. Voeg het kerriepoeder toe. Meng de kerriemayonaise met de krab of surimi, avocado en mango.
Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
serveren:
Verdeel de krabtartaar in 4 porties en schep in elke serveerring 1 portie. Duw goed aan en verwijder dan de ring zodat er een mooi gevormd tartaartje op het bord ligt.
Garneer met een beetje tuinkers en wat gemengde sla onder de tartaar.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.