Jullie zullen denken, dat is aparte risotto met kerrie. Klopt, het werd op de valreep toch wat anders, aangezien er nog een kommetje kokosmelk ver verscholen achter in de koelkast stond.
Dat kon niet door de risotto, en weggooien, daar ben ik niet van. Het smaakte nog in orde dus werd het curry van oesterzwammen met onder andere trassie, steranijs, serehpasta, verse gember, rode currypasta, bruine suiker en djeroek poeroet. Dat is mijn favoriete recept voor curry.
Hieronder uiteraard het recept.
En ja hoor, ook weer aan de wandel geweest (stelletje uitslovers ?), zeven kilometer deze keer, onderweg zagen we deze mooie roze lupinen.
Morgen (zaterdag)weer een wandeltocht van 12 kilometer, de pedicure heeft mijn voeten weer behandeld, dus ik kan er weer vol tegenaan.
Wat wel het nadeel is van wandelen in bosrijk gebied zijn de vele muggenbeten waar je op getrakteerd wordt na afloop. Uitkijken voor teken en eikenprocessierups-haren is het wel, al is het daar nog niet echt de tijd voor.
Voor meer eetdagboeken klik hier, over het hoe en waarom van deze eetdagboeken, lees hier mijn blog.
ontbijt: druiven in de aanbieding bij AH, dus ontbijtgebakje met magere kwark, druiven en munt.
tussendoor: water
lunch: volkorenbroodje met eisalade van 1 hardgekookt ei, twee volle theelepels mayonaise en theelepel kerrie, met verse dille. De mayonaise was al zout zat dus dat hoefde er niet in.
Hierbij dronk ik een glas karnemelk
tussendoor: koffie met 4 aardbeien en water
avondeten: we aten curry met rijst en oesterzwammen. Dat is dit recept. In plaats van de gamba’s en zonder de paprika’s. Voor de rijst nam ik 60 gram per persoon. Hierbij aten we tien minuten per persoon 300 gram gekookte venkel, op smaak gebracht met wat zout en er ging wat olijfolie door.
tussendoor: koffie met een geschilde peer
tussendoor: 2 witte wijntjes (zuipschuit) met twee glazen water en een stukje 30+ kaas