Curry-soep

Voor wie deze heerlijke curry-soep wil maken die we vorige week zondag hebben gegeten bij de kookworkshop van Wim Wolfs in Goirle is hier het recept

je hebt nodig voor 4 personen:
200 g kipfilet
1/3 tl kerrie
1/2 teen knoflook geperst
1 el aardappelzetmeel (krijgt de kip een heerlijke textuur van)
peper zout
2 el olijfolie

voor de currysoep:
1 liter kippenbouillon
2 dl dikke kokosmelk (half blik fair-trade-kokosmelk à 4 dl)
2 el olijfolie
1/2 el currypasta van Thai
2 cm verse gember gehakt
2 sjalotjes gesnipperd
optioneel: gehakt pepertje zonder zaadjes
1 el aardappelzetmeel met 1 el water aangelengd

paksoy:
1 sjalot gesnipperd
1 paksoy in dunne repen gesneden
2 el olijfolie

voor de crostini:
4 in schuine dikke plakken gesneden stokbrood (dan worden ze van buiten krokant maar blijven dan van binnen nog zacht)
olijfolie
iets peper en zout

bereiding: snijd de kipfilet in dunne schuine plakken. Klop de kerrie, knoflook en olijfolie door elkaar en schep er de kip door. Meng er nu het aardappelmeel door.
Zet koud weg tot gebruik.

voor de currysoep: fruit de gember en sjalotjes (eventueel met de gehakte peper, de soep wordt er wel erg heet van, maar als je daar van houdt, laat het dan vooral niet na) samen met de currypasta in de olijfolie. Blus af met de kokosmelk en kippenbouillon en breng aan de kook.
Bind af met het met water aangelengde aardappelmeel. Laat de kip er nog tien minuten in garen (doe de kipplakken er een voor een in, om samenklonteren te voorkomen.

de paksoy: de paksoy met de sjalot licht roerbakken in de olijfolie.

de crostini: maak intussen de crostini, kwast deze licht in met de olie en bestrooi licht met peper en zout. Zet deze 10/ 15 minuten in een oven van 170 graden.

serveren: zet voorverwarmde kommen uit (even kokend water erin gieten van tevoren)
Verdeel de paksoy over de schaaltjes, hier de soep op scheppen en de crostini er bij serveren.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.