Deze banaanpannenkoek met mango en kokos is een van mijn favorieten qua ontbijtgerechten. Ik houd dan ook wel van een stevig ontbijt, wat daarnaast ook gezond moet zijn natuurlijk. Je maakt hiervoor een beslag van de banaan, havermout en ei en als topping gaan er nog ongebrande noten over. Je kunt er ook een zogenaamde ‘Mug’ van maken, zie hier diverse recepten daarvan. In het Brabants Dagblad stond nog een leuk stukje over de Mug als ontbijt. hier kun je het artikel daarover lezen. Het is voor veel mensen dan ook niet erg bekend. Ik maakte voor het eerst kennis met de ‘Mug’ toen mijn medecursist van de opleiding ‘Voedingsdeskundige’ vertelde dat dit voor haar het ultieme ontbijt is. Te combineren met allerlei soorten fruit, zowel hard- als zacht fruit. Je kunt met onderstaand beslag dan ook alle kanten uit. Voor andere ontbijtrecepten kijk hier.
nodig voor 1 pannenkoek:
1 banaan
1 ei
45 g havermout
1 el olijfolie
1/2 kleine mango in stukjes
2 el kokos (van de toko is het lekkerst)
35 g gemengde ongebrande noten
bereiding: pureer de havermout met de banaan en het ei in een mengbeker met een staafmixer. Verhit de olie in een anti-aanbakkoekenpan en laat de onderkant op heel matig vuur lichtbruin en gaar worden (het brandt snel aan). Draai na twee minuten voorzichtig om, ook al is de bovenkant nog niet helemaal droog. Bak de andere kant een paar seconden en schep hem met een spatel op een bord.
Verdeel er de mango, noten en kokos over