Quinoa met blauwe bessen, witte druiven en pecannoten

Quinoa is ook heerlijk om bij het ontbijt te eten. Heerlijk met witte druiven en blauwe bessen, een handje noten erdoor en klaar ben je !! Quinoa barst van de goede voedingsstoffen en eiwitten, quinoa is daarom erg populair onder vegetariërs en veganisten door de vele eiwitten die het bevat.
Wanneer we op vakantie zijn kook ik vaak de eerste dag een heel pak quinoa om de hele vakantie een lekker ontbijt te hebben, wat ik dan afwissel met havermout. En in het buitenland is vaak volop zoet fruit te koop om erdoor te doen. Noten zou ik wel van huis meenemen. De lidl heeft voor een schappelijk prijsje, ongezouten amandelen, pecannoten, walnoten, cashewnoten en gemengde noten

Nodig voor 1 portie:
50 gram quinoa
35 gram noten naar keuze
fruit naar keuze in stukjes

Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing (meestal 8 minuten) af laten koelen (je kunt dus het beste de quinoa een avond vantevoren alvast koken) en er dan het fruit en noten door doen.
Persoonlijk kook ik een heel pak in een keer, en haal er dan de hele week wat uit voor ontbijt en soms voor de lunch. Je komt volgens mij uit op ongeveer 50 gram droog gewogen quinoa per portie.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.