Pannenkoek van havermout en pruimencompote

Pannenkoek van havermout en pruimencompote

Deze heerlijke pannenkoek van havermout en pruimencompote at ik met Griekse yoghurt. zou ik in eerste instantie maken van volkorenmeel. Je kunt de havermout heel goed vervangen door volkorenmeel of -bloem.
Pruimen zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees, zoals kersen of abrikozen dat ook zijn. Pruimen zijn rijp in de nazomer. Pruimen zijn blauwzwart tot rood of geel, en heel goed met schil en al te eten. Rijpe pruimen smaken lekker zoet, sommige soorten zijn zoetzuur of iets zuur.
Voor andere pannenkoekrecepten klik hier
Voor deze pannenkoek van havermout en pruimencompote heb je nodig:

voor twee personen:
voor de pruimencompôte:
500 g rijpe pruimen
2 tl honing

optioneel: tl kaneel of koekkruiden

nodig voor twee pannenkoekjes:
60 g havermeel( 60 gram havermout fijnmalen) of volkorenmeel
1 ei
zoveel sojamelk tot lobbig beslag.

garnering: verse munt

(voor)bereiding pruimencompôte: Daarvoor 500 g pruimen ontpitten, en in vieren snijden, met tl honing vijf minuten in steelpan zachtjes koken.

bereiding pannenkoek: klop een lobbig beslag van de bovengenoemde ingrediënten. Bak om en om in anti-aanbakpan, en bestrijk met een flinke lepel Griekse yoghurt. Doe er de zelfgemaakte pruimen-compôte over. Garneer met wat vers gesneden munt.

Tip: probeer eens wat koekkruiden of kaneel erdoor te doen. Erg lekker en maakt het net iets spannender van smaak. Ook erg lekker op deze manier als dessert op een laag magere kwark of Griekse yoghurt.

2 Comments

  1. Bedankt voor het delen van dit lekkere recept! Ik ga het zeker eens uitproberen omdat ik toevallig nog havermeel in huis heb. Ook heb ik nog niet eerder pannenkoeken met sojamelk gemaakt. Ik ben benieuwd naar de smaken!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.