Wentelteefjes van muesli-bol met dadelstroop, verse vijg en magere kwark

Wentelteefjes van muesli-bol met dadelstroop

Je maakt deze wentelteefjes van muesli-bol met dadelstroop van wat ouder geworden mueslibollen. Ik serveerde er verse vijgen en magere kwark bij. Heerlijk als ontbijt,  Ik at het vanmorgen als godenmaal met magere kwark, heerlijk in combinatie met de dadelstroop, maar met honing kan natuurlijk ook. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld deze biologische dadelstroop nemen. Het heeft een typische, lekkere fruitige en zoete smaak. Lekker door de yoghurt, in een sladressing, over fruit en ijs of als zoetmiddel bij het bakken van koekjes!

Een goed en smaakvol alternatief voor geraffineerder suiker
Biologisch gecertificeerd en ongeraffineerd
De dadels zijn een bron van veel vitaminen, mineralen en vezels
Plantaardig, dus geschikt voor vegatariers en veganistenKijk voor meer ontbijtgerechten eens hier
Voor deze wentelteefjes van muesli-bol met dadelstroop heb je nodig:

voor 1 persoon:
1 mueslibol van een dag oud (liefst een van de bakkerij-afdeling van bv Jumbo)
1 ei geklopt
4 el plantaardige melk
1 el olijfolie
2 el magere kwark
dadelstroop of honing
1 verse vijg in plakken

bereiding: klop het ei samen met de melk in een diep bord. Snijd de mueslibol door en wentel deze door het eimengsel. Verhit olie in een anti-aanbakpan en bak de helften om en om in de olie twee minuten aan een kant. Serveer met de magere kwark, de plakken vijg en de dadenstroop of de honing.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.