Havermout-pompoenschoteltje

Lekker herfstig ontbijten met pompoen, wat je al helemaal klaar kunt zetten de avond van tevoren. En dan de volgende ochtend nog 20 minuten de oven inschuiven.
Je hebt nodig voor 1 persoon:
125 gram pompoen (hokkaido pompoen)
1/4 mango in blokjes
4 gedroogde abrikozen
1 el honing
50 gram havermout
1 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel

Voor de topping:
Yoghurt naar keuze (ik deed geitenyoghurt, die vind ik toch zo lekker)
1/2 handje granola
1/2 handje gele rozijnen

Voor(bereiding): kan een avond van tevoren.
Kook de pompoen gaar en stamp fijn met pureestamper, roer er de havermout door, de  mango, abrikozen, honing, bakpoeder en kaneel. Schep in een mooi hoog eenpersoons soufflébakje en zet weg.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het pompoentaartje 20 minuten in de oven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*