Heerlijk om te ontbijten met dit havermout-pompoenschoteltje, wat je al helemaal klaar kunt zetten de avond van tevoren. Dan hoeft het de volgende ochtend alleen nog maar 20 minuten de oven ingeschoven te worden. Pompoen is een erg veelzijdige groente, je kunt het voor soep, lunch, diner en dus zelfs voor je ontbijt gebruiken.
Kijk voor meer ontbijtrecepten eens hier.
Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden en allerlei pitten, en wordt vaak met yoghurt gegeten. Het lijkt qua samenstelling veel op muesli. Granola onderscheidt zich van muesli doordat het geroosterd wordt in de oven met onder andere olie en honing (of andere suikers).
Voor dit havermout-pompoenschoteltje heb je nodig:
voor 1 persoon:
125 gram pompoen (hokkaido pompoen)
1/4 mango in blokjes
2 gedroogde abrikozen
1 el honing
45 gram havermout
1 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel
Voor de topping:
Yoghurt naar keuze (ik deed geitenyoghurt, die vind ik toch zo lekker)
1/2 handje granola
1/2 handje gele rozijnen
Voor(bereiding): kan een avond van tevoren.
Kook de pompoen gaar en stamp fijn met pureestamper, roer er de havermout door, de mango, abrikozen, honing, bakpoeder en kaneel. Schep in een mooi hoog eenpersoons soufflébakje en zet weg.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bak het pompoentaartje 20 minuten in de oven.