Oosterse schotel met gehakt, trassi en ananas

Oosterse schotel met gehakt, trassi en ananas

Deze Oosterse schotel met gehakt, trassi en ananas maakte ik met rundergehakt. Alhoewel je hem ook heel goed met kip kunt maken of vega kipstukjes of vega gehakt.
De combinatie is erg simpel, maar ontzettend lekker. Ik bak tegenwoordig Oosterse gerechten ook wel in biologische kokosolie, ook omdat mijn waterproof mascara er zo goed mee afgaat.
Doordat ik mijn mascara na een wandeling altijd op mijn wangen zat, waterproof mascara gaan gebruiken. Alleen was het er bijna niet af te krijgen, en heb ik daarvoor, na een tip kokosolie gekocht.
Erg lekker ook om pannenkoeken in te bakken. Kijk voor meer Oosterse recepten eens hier. 
Voor deze Oosterse schotel met gehakt, trassi en ananas heb je nodig:

voor vier personen:
2 el biologische kokosolie
1 rode ui gesnipperd
3 tenen knoflook geraspt
3 cm verse gember geraspt
500 g rundergehakt
3 kleur paprika (stoplicht) in stukjes gesneden
1 grote courgette in stukjes
250 g Chinese kool in reepjes
1/2 blik ananas en scheutje sap
2 volle tl trassi (deze)
1 scheutje sojasaus
2 tl sambal badjak
2 tl maizena aangelengd met wat water

bereiding: smelt de kokosolie in een ruime pan en fruit er de ui, knoflook en gember in gedurende vijf minuten. Voeg er het gehakt aan toe en zet het vuur hoog. Bak tot het gehakt bruin gekleurd is, voeg er dan de trassi aan toe en bak er even door. Doe er nu de paprika en courgette bij en bak op hoog vuur mee gedurende tien minuten. Doe er dan de Chinese kool bij en de ananas en bak gedurende twee minuten. Doe er dan de sambal badjak bij, het ananassap, de sojasaus en roer door. Bind de schotel bij met de aangelengde maizena en proef of er nog wat extra sambal of trassi bij moet.
Lekker met zilvervliesrijst

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.