Dagelijks wandel ik een half uur stevig door, ik heb een hekel aan sporten in de sportschool, en voor je gezondheid is minstens een half uur stevig door wandelen of fietsen in de buitenlucht helemaal goed en makkelijker vol te houden.
Aangezien ik me superfit en goed voel, en mijn gewicht constant blijft (al jaren hetzelfde gewicht na zes jaar geleden ruim zes kilo te zijn afgevallen) dit ging heel geleidelijk aan door anders te gaan eten, alleen nog maar puur en onbewerkt, met maar zelden vlees op het menu, s’ochtends óf bij de lunch brood en niet meer dan twee stuks per dag, veel meer groente, en bij uitzondering snacks of gebak (en dan ook zoveel mogelijk zelf gemaakt en onbewerkt) Ik kan het iedereen aanraden. Ik ben er in ieder geval veel fitter, gezonder en gelukkiger van geworden, door bewuster te gaan leven, en word over twee weken 52, ik kan dus wel zeggen dat het voor mij in ieder geval werkt.
Ontbijt: er lag nog paasbrood in de vriezer, gemaakt van speltmeel, amandelmelk, noten, vijgen, abrikozen en dadels, ik nam er een dikke snee van met roomboter en mango. Recept is van mijn nicht van de site ‘Proeven met liefde’ Het kleine kapje wat er nog van was heb ik erbij opgegeten
Lunch: drie crackers, twee met DL mayonaise, 1/2 avocado, een hardgekookt ei en wat tuinkers. De derde cracker besmeerd met dik pindakaas en een gedroogde abrikoos in reepjes, hierbij dronk ik een glas amandelmelk en glas water
Tussendoor: kiwi met een handje noten en glas water
Tussendoor: groene thee met twee gedroogde abrikozen en twee vijgen
Avondeten: stamppot truffelaardappels ( 750 gram voor 3 personen) met 750 gram gekookte witlof, 100 gram 30+kaas in blokjes erdoor en meewarmen, met peper en zout en verse tijm. Erbij voor mijn mannen een runderworstje en voor mij een gehaktbal van de vegetarische slager
Tussendoor: koffie met twee blokjes pure chocolade met noten
Tussendoor: water met twee droge volkoren toastjes