Rucolasalade met tomaat, olijven, prosciuttoham en een parmazaankoekje

Lunch-idee of voorafje, rucolasla met prosciutto-ham en parmezaan. We hebben gisteren de restjes van afgelopen zaterdag opgemaakt waaruit onder andere deze salade ontstond.
voor vier personen:
120 gram prosciutto
16 doorgesneden snacktomaatjes
16 groene olijven, dressing van
4 el extra vergine olijfolie,
2 el witte balsamico
1 tl honing
zout en peper
Voor het koekje:
80 gram verse parmazaan
bakpapier

Bereiding: schik de rucola op het bord, die daar over de tomaatjes, olijven. Klop de dressing en lepel deze over de salade. Drapeer er de ham mooi overheen, en serveer met het parmazaankoekje.

parmazaankoekjes: rasp de kaas fijn en verdeel in vier rondjes of ovaaltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven op 200 graden en laat de kaas al borrelend smelten in 8 á 10 minuten. De kaas mag een beetje lichtbruin kleuren, haal de plaat eruit en laat even afkoelen. Je kunt ze wat een ronde vorm geven door de nog flexibele lapjes kaas over een deegrol heen te leggen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.