Gekookte rode bietjes

Dit recept van gekookte rode bietjes plaats ik speciaal voor manlief en de kinderen. Maar ook anderen vinden het misschien leuk om deze gerechten te maken.
Hierna volgen er meer recepten zoals bloemkool met een papje, kropsla zoals ook mijn moeder die al maakte evenals groenten als gekookte witlof, koolrabi en rode kool.
Dit omdat manlief mijn rode bietjes, mijn rode kool, mijn bloemkool, mijn aangemaakte kropsla,  etcetera de lekkerste vindt.
Alhoewel ik hoop dat ik heel oud ga worden, zou het toch erg verdrietig zijn wanneer hij dan nooit meer de gerechten zou kunnen eten zoals ik die altijd maakte.
Zo heb ik in de kast een oud kookschriftje van mijn moeder liggen met gerechten die ze zo lekker kon klaarmaken.
Mijn receptensite zal, ook wanneer ik er niet meer mocht zijn (wat een dramatiek 😅 maar je weet het gewoon maar nooit) gewoon blijven bestaan zodat mijn gezin, maar ook anderen er volop van kunnen blijven genieten.
Voor deze gekookte rode bietjes, zoals ik die maak, heb je nodig:

voor 2 personen:
500 rode bietjes voorverpakt
1 laurierblaadje
2 el azijn
1/2 tl suiker
snufje zout
iets vers gemalen peper
1 à 2 tl aardappelzetmeel of eventueel maizena

bereiding: doe in een niet te grote pan een bodem water ter hoogte van net een vingerkootje, doe er de azijn bij. Rasp er op een grove rasp de rode bietjes in. Waarbij je de aanzetten van de bietjes weggooit (hier houd je het bietje vast met raspen)
Doe er het laurierblaadje bij, het snufje zout, iets gemalen peper, de halve theelepel suiker. Doe de deksel op de pan en breng de bietjes aan de kook.
Laat de rode bietjes tien minuten zachtjes koken. Bind een theelepel aardappelzetmeel met twee theelepels water in een klein kommetje. Haal het deksel van de bietjes, verwijder het laurierblaadje en bind de nog kokende bietjes met de aangelengde aardappelmeel. Laat nog een minuutje koken
Lekker met gekookte aardappels, jus en (veg) gehaktballetje of (veg) schnitzel

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.