Dit is een erg lekkere dip, of spread. Ik serveerde deze dip gisteren samen met baba ganoush en hummus (mezze), met geroosterd pitabroodje als hapje. Ik maakte deze fetacrème door:
2 rode puntpaprika’s een half uurtje in de oven te roosteren op 200 graden, deze in een plastic zak laten afkoelen. Nu is het velletje makkelijk te verwijderen, zo ook het zaad.
Nodig:
1 pakje feta van goede kwaliteit à 200 gram, doe deze in een kom, doe er de afgekoelde en ontvelde van zaad ontdane paprika’s bij.
2 geperste tenen knoflook,
1 el roomkaas
2 tl chilipoeder
4 el olijfolie extra vergine
Bereiding: pureer de spread met de staafmixer, schep in een kom en serveer met geroosterd pitabrood in puntjes gesneden. Heerlijk als hapje, maar ook lekker op een hard broodje als lunch.
Wanneer je minder spread wilt maken neem je gewoon van alles de helft