Griekse feta-spinazierolletjes met za'atar

Griekse feta-spinazierolletjes met za’atar

Deze Griekse feta-spinazierolletjes met za’atar zijn heerlijk als borrelhapje, maar ook lekker voor bij deze spinaziesoep, zoete aardappelsoep of pompoensoep
Za’atar is een kruiden melange uit het Midden Oosten.Feta is een Griekse kaas die behoort tot de familie der witte kazen en kan worden gemaakt zowel van schapenmelk als geitenmelk. Ook zijn er op feta lijkende kazen op basis van koemelk. De kleur van Feta is wit en wordt in de regel verkocht in de vorm van vierkante plakken. Feta werd duizenden jaren geleden al gemaakt in Griekenland. Feta wordt bereid op basis van schapen- of geitenmelk. Feta is heerlijk bij een Griekse salade, maar doet het ook erg goed bij ook bij stoof- en ovengerechten.Voor deze Griekse feta-spinazierolletjes met za’atar heb je nodig:

voor 8 stuks:
Voor de rolletjes:
4 vellen filodeeg
1 kopje olijfolie

voor de vulling:
125 g feta
2 el volle Griekse yoghurt
125 g roergebakken en uitgeknepen wilde spinazie
1 el zoete paprikapoeder
snuf chilipoeder
1/2 tl korianderpoeder
2 tl za’atar

!! Leg een uur van tevoren het filodeeg uit de vriezer

Bereiding: prak de feta met de uitgeknepen spinazie de chili- , koriander- en de paprikapoeder, er samen met de za’atar en Griekse yoghurt doorheen. Maak in geen geval gebruik van de staafmixer, het wordt daardoor een soort babyvoeding wat niet een lekkere structuur geeft in de rolletjes.

bereiding rolletjes: Het filodeeg in de lengte doorsnijden en aan beide zijden invetten met olijfolie. Leg de vulling, waar je een klein rolletje van draait, aan de onderzijde op het filodeeg en rol deze op. De zijkanten vouw je iets naar binnen. Er overheen strooi je nog wat za’atar

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.