Dagmenu 81

Manlief kwam gisteravond weer thuis uit Friesland, ik had nog verse kabeljauw in de vriezer en die heb ik in de oven gebakken met een kruidenkorstje met chips van truffelaardappels en gestoofde wortelen met groene asperges.
Vandaag gaan we een dagje naar Rotterdam en hebben we alleen het ontbijt maar thuis, wat ik in Rotterdam allemaal naar binnen bunker lezen jullie morgen. Ook hoe het was bij Jesus Christ Superstar trouwens, want dat is het eigenlijke doel.

Ontbijt: overnightoats van 50 gram havermout, 35 gram cashewnoten, nachtje laten weken en overdoen in vergiet, fijnmaken met staafmixer en vocht eruit drukken. Doe om en om met blauwe bessen in glaasje
Ik deed er nog wat honing over
Met een sloot koffie ☕️

Lunch: kleine volkoren tortilla in koekenpan opwarmen, hier 60 gram zachte geitenkaas boven verkruimelen, met gebakken gele paprika en courgette erop met streepje srirachasaus
Erbij: glas amandelmelk

Tussendoor: geroosterde kikkererwten met knoflook, hiervoor chilipoeder en paprikapoeder en snufje zout, vermengen met blik kikkererwten (310 gram) 30 minuten krokant bakken op met bakpapier beklede bakplaat op 180 graden. Laten afkoelen
Hier twee handjes van gegeten met twee glazen water.

Tussendoor: zaden cracker met pindakaas en water

Tussendoor: banaan met glas water

Avondeten: kabeljauwfilet belegd met kruidenlaag: voor twee personen: twee kabeljauwfilets beleggen met paneer van 1 ietwat gedroogde volkoren boterham zonder korst, met handje peterselie, teentje knoflook, zongedroogde tomaat, el limoensap, malen in hakmolentje.
Dit over kabeljauw verdelen, en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Hier 6 truffelaardappels bij schaven met kaasschaaf tot dunne chips en langs de vis leggen. Bestrooi met iets zout en bak in 8 minuten in een oven van 220 graden, de vis is dan nog iets glazig en de chips klaar.
Kook vlak voor de kabeljauw de oven ingaat 300 gram wortels in stukken en 300 gram groene asperges gaar (eerst wortels 8 minuten koken en daarna de stukjes asperges er nog 5 minuten bij) giet af doe er 25 gram roomboter bij en laat nog een minuut stoven. Op smaak brengen met wat zout.

Maak de borden op met een laagje truffelaardappel-chips, daar tussen door de gestoofde groenten, en daarop de kabeljauw met kruidenkorst.
Wij dronken er een heerlijk glaasje droge witte wijn bij.
Het is per slot van rekening ook weekend

Tussendoor: koffie met door manlief meegebrachte biologische pure chocolade, dat smaakte naar meer, halve tablet ging op..oeps

Tussendoor: twee glazen droge witte wijn met stuk 30+kaas

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.