Deze vegetarische paddestoelen stroganoff serveerde ik met zwarte pasta. Deze pasta is gekleurd met inktvisinkt, waardoor dit gerecht in zijn geheel niet echt door kan gaan als vegetarisch gerecht. Je kunt natuurlijk de zwarte pasta vervangen door een andere pasta.
Heb je over van de stroganoff, dan kun je daar ook lekker harde broodjes mee vullen, zie daarvoor dit recept.
Ook lekker is een broodje met ragout van paddestoelen en wortel
Voor deze paddestoelen stroganoff met zwarte pasta heb je nodig:
nodig voor vier personen:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
250 g gemengde paddestoelen schoongeboend,en gesneden
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 flinke el tomatenpuree
scheutje droge witte wijn
125 g crème fraiche
2 flinke tl gerookte paprikapoeder
1 flinke tl zoete paprikapoeder
snufje chilipoeder
voor de zwarte pasta
300 g zwarte pasta
1 tl zout
2 el olijfolie extra vergine
garnering:
2 el gehakte peterselie
erbij: 75 g geraspte grana padanokaas
bereiding: fruit de ui en knoflook samen zachtjes in een anti-aanbakpan in de olijfolie gedurende vijf minuten.
Voeg er de paddestoelen en paprika-stukjes aan toe, bak ze op vol vuur twee minuten mee en breng op smaak met zout en peper.
Voeg aan het paddestoelen-mengsel in de pan de gerookte- en zoete paprikapoeder toe, zoals ook de chilipoeder en bak deze even mee op laag vuur.
Doe er de tomatenpuree, de droge witte wijn en de crème fraiche bij en roer door op matig vuur. Doe er zoveel heet water bij tot er een mooie dikke paddestoelen-saus ontstaat.
Kook tijdens het maken van de saus de pasta met zout volgens gebruiksaanwijzing.
Voeg na afgieten van de pasta nog twee eetlepels olijfolie extra verdine door de pasta.
serveren: giet kokend water in vier diepe borden, giet er daarna uit en droog de borden af. Schep er de gekookte pasta in met daarop de saus en garneer met gehakte peterselie.
Serveer er de geraspte grana padano apart bij in een kommetje op tafel.