Vandaag maakte ik voor mezelf deze pittige zoete aardappelstamppot met sperziebonen, rode peper en pittige vegetarische balletjes.

Zoete aardappelstamppot met vegetarische balletjes

Ik maakte voor mezelf onderstaande pittige zoete aardappelstamppot met vegetarische balletjes. Ik maakte de vegetarische balletjes van zwarte bonen, komijn- en korianderpoeder, knoflook, havermout en mangochutney.
Door de stamppot gingen ook nog sperziebonen.
Kijk voor meer recepten met zoete aardappel eens hier.
Voor deze zoete aardappelstamppot met pittige vegetarische balletjes heb je nodig:

voor een persoon:
300 g zoete aardappel geschild in stukken
300 g sperziebonen gebroken
1/2 rode peper gehakt
1/2 teen knoflook
2 el limoensap
1 tl sambal badjak
1 el olijfolie

voor de gehaktballetjes:
120 g zwarte bonen
1/2 teen knoflook geperst
2 el havermout (15 g)
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl korianderpoeder
1 flinke tl mangochutney (ik gebruikte deze)
1/2 tl sambal badjak
zout naar smaak
1 el olijfolie
paneermeel (recept)

(voor)bereiding stamppot: zet de zoete aardappels op samen met de halve teen knoflook, als deze koken zet dan de sperziebonen op. De zoete aardappels moeten twintig minuten koken en de sperziebonen tien minuten, deze moeten lekker knapperig blijven.
Intussen maak je de gehaktballetjes.

bereiding gehaktballetjes: pureer met een staafmixer de massa. Maak er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje en maak circa vijf balletjes. Rol ze door de paneermeel.
Bak ze in de olijfolie op halfhoog vuur gedurende acht minuten tot ze mooi bruin en gaar zijn.

bereiding stamppot: giet de zoete aardappels af en stamp ze grof. Roer er de sperziebonen en rode peper, limoensap, sambal badjak en olijfolie door. Proef of het goed op smaak is. Voeg er anders nog een van bovenstaande smaakjes aan toe.

serveren: schep de stamppot op een bord en schik de gehaktballetjes er over. Serveer met mangochutney

2 Comments

  1. Leuk recept zo te zien en te lezen, nog niet gemaakt. Wél bekend met mangochutney, maar ik ga er van uit dat er in dit recept de zoete variant wordt gebruikt in plaats van de pittige mangochutney? De sambal badjak maakt het natuurlijk al enigszins pittig, maar de mangochutney die ik bedoel maakt het echt pittig. Niet echt belangrijk verder, maar was gewoon een vraag.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.