Gehaktballetjes in verse tomaat/ paprikasaus, met tarwekorrels en sperziebonen

Tarwekorrels klinken je misschien niet zo bekoorlijk in de oren, ze zijn echter heel lekker, de structuur heeft wat van parelcouscous, maar hebben een veel steviger bite, en een volle graansmaak.
Ik eet ze graag als ontbijt met gedroogd fruit en noten, maar ze zijn ook lekker als bijgerecht bij de warme maaltijd. Omdat tarwekorrels heel goed verzadigen heb je er niet veel van nodig, je hebt de hele avond geen trek meer.
Ik maakte ze gisteren met gehaktballetjes en verse tomaat/ paprikasaus met lekker veel sperziebonen.

Je hebt nodig voor 4 personen:
voor de gehaktballetjes:
4 el olijfolie
400 gram gehakt kip/ rund/ varken of vegetarisch
peper en zout
2 teen knoflook gehakt
2 lenteuitjes

200 gram tarwekorrels (Turkse/ Marrokaanse winkel of natuurvoedingswinkel)
4 lenteuitjes
1 rode puntpaprika
2 gehakte tenen knoflook
1/2 bosje peterselie gehakt
1 blik tomaatblokjes (Mutti, de beste kwaliteit, AH)
1 tl sambal oelek
1 kilo sperziebonen

bereiding: Meng met de hand het gehakt met het peper en zout, de lenteuitjes en knoflook, draai er balletjes van.
Begin nu met de tarwekorrels, deze moeten zo’n 20/ 30 minuten koken. Kook de korrels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bak op hoog vuur in de olijfolie de gehaktballetjes bruin in een koekenpan zo’n tien minuten. Voeg er de knoflook, paprika en lente-uitjes aan toe en bak even twee minuten op hoog vuur mee. Doe er de tomatenblokjes bij en 1/2 dl heet water. Laat zo’n twintig minuten zachtjes stoven. Kook intussen de sperziebonen 10 minuten en giet af.
Roer de gehakte peterselie door de saus met gehaktballetjes samen met de sambal.
serveren: schep de tarwekorrels samen met de gehaktballetjes in tomaat/ paprikasaus op vier borden en doe er de sperziebonen bij.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*