Muffins van zoete aardappel, wortel en appel

Deze muffins zijn heerlijk en gemaakt van onder andere zoete aardappel en wortel. Ik werd vannacht wakker en kon niet meer in slaap komen, dit gebeurt wel vaker en dan borrelt er van alles op in mijn hoofd. Zo ontstond dit recept, ik ging er veertig minuten eerder voor uit mijn bed om deze muffins te maken. Tijdens de baktijd kroop ik nog even onder de wol.
Zoonlief wenst mij nog meer van zulke slapeloze nachten toe haha, want wat hebben we samen genoten van dit heerlijke ontbijt. Waar we overigens ieder twee van opgepeuzeld hebben, lekker met Griekse yoghurt en wat ahornsiroop.
Vanavond lekker nog eentje bij de koffie, dan komt manlief weer terug uit Friesland, kan hij er ook nog even van mee genieten.

nodig voor 8/ 10 stuks:
1 grote banaan
1 zoete aardappel van 250 gram (gaar gekookt)
1/4 winterwortel
2 eieren
1 kopje Griekse yoghurt 2% vet (lidl)
120 gram havermout
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 appel in stukjes
muffin-bakplaat

bereiding: prak de banaan samen met de zoete aardappel fijn. Rasp de wortel op een grove rasp en roer erdoor. Roer er de twee eieren door met een vork, de Griekse yoghurt, de havermout, bakpoeder en de kaneel. Vet de muffinvorm in met boter, en schep er met een lepel het beslag in. Verdeel de appelstukjes er over en druk ze er een beetje in.
Bak de muffins gaar in een oven van 180 graden in 35 minuten.
Serveer met Griekse yoghurt en ahornsiroop.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*