Deze muffins van zoete aardappel, wortel en appel zijn heerlijk ! Ik werd op een nacht wakker en kon niet meer in slaap komen, dit gebeurt wel vaker en dan borrelt er van alles op in mijn hoofd. Zo ontstond dit recept, ik ging er veertig minuten eerder voor uit mijn bed om deze muffins te maken. Tijdens de baktijd kroop ik nog even onder de wol.
Het is erg lekker met Griekse yoghurt en wat ahornsiroop of honing.
Voor meer ontbijtrecepten kun je hier terecht.
Voor deze muffins van zoete aardappel wortel en appel heb je nodig:
voor 8/ 10 stuks:
1 grote banaan
1 zoete aardappel van 250 gram (gaar gekookt)
1/4 winterwortel
2 eieren
1 kopje Griekse yoghurt 2% vet (lidl)
120 gram havermout
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 appel in stukjes
muffin-bakplaat
bereiding: prak de banaan samen met de zoete aardappel fijn. Rasp de wortel op een grove rasp en roer erdoor. Roer er de twee eieren door met een vork, de Griekse yoghurt, de havermout, bakpoeder en de kaneel. Vet de muffinvorm in met boter, en schep er met een lepel het beslag in. Verdeel de appelstukjes er over en druk ze er een beetje in.
Bak de muffins gaar in een oven van 180 graden in 35 minuten.
Serveer met Griekse yoghurt en ahornsiroop.
Kun je de muffins ook invriezen?