Ik maakte deze Oosterse gazpacho met frisse topping als voorgerecht voor een Oosters menu. Het was erg warm en was nog aan het dubben over een lekker fris voorgerecht. Door gazpacho om te turnen naar deze Oosterse gazpacho met frisse topping bleef het menu in de Oosterse lijn. Gazpacho is van oorsprong een Spaans voorgerecht. Heel erg lekker gelukt en voor herhaling vatbaar kan ik wel zeggen. Kijk voor meer recepten voor gazpacho eens hier
Voor deze Oosterse gazpacho met frisse topping heb je nodig:
voor 2 personen:
voor de gazpacho:
500 g zoete snacktomaatjes door gesneden
1/2 ui
3 cm verse gember geraspt
1 komkommer geschild
1 el limoensap
2 el rijstazijn
1 tl palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
2 papadums
voor de topping:
stukje komkommer zonder zaad in piepkleine blokjes gesneden
6 radijsjes in piepkleine blokjes gesneden
1 handje koriander gehakt
12 wasabinootjes grof gestampt in blender
1/4 bakje wakamé
vers gehakte koriander
bereiding: doe de ingrediënten voor de gazpacho in een blender en zet op de hoogste stand tot de koude soep helemaal egaal is gepureerd, of gebruik hiervoor de staafmixer.
Zet de gazpacho enkele uren in de koelkast en laat ijskoud worden.
serveren: verdeel de gazpacho over twee whiskey-glazen en verdeel er de topping over. Garneer met vers gehakte koriander, papadums of kroepoek
Je was superfijn gezelschap, hoop dat we dat nog heel vaak zullen doen xxx
Super gezond en heerlijk oosters koud soepje, dank je!