Zeebaarsfilet op groenten met papadums en curry

Curry met papadums is een heerlijke combinatie. Ik maakte hiervoor een roerbak met pompoenblokjes, sugarsnaps, rode paprika en een restje Chinese kool. Bakte er een zeebaarsfilet bij en de begeleidende curry deed de rest.
Ik serveerde er papadums uit de magnetron bij, veel minder vet dan frituren, en ze worden lekker knapperig.

! verwarm de borden in de oven voor op 80 graden

nodig voor 4 personen:
voor de curry:
2 el olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 serehstengel
5 djeroek peroetblaadjes (limoenblaadjes Toko)
1 flinke tl trassie-pasta
75 g rode currypasta
400 ml Fair trade kokosmelk
2 el limoensap
1 à 2 el bruine (palm)suiker
1/2 el maizena met 1/2 el water
1 bos verse koriander
1 pakje rauwe papadums (sligro, Toko)

voor de groenten:
2 el olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 g pompoenblokjes (van flespompoen)
250 g sugarsnaps, ontdraad
2 rode puntpaprika’s in stukken
250 g chinese kool in repen

8 zeebaarsfilets à 80 g

(voor)bereiding curry: Snipper de ui, en hak of rasp de knoflook fijn, zo ook de verse gember. Snijd de sereh in drie stukken en kneus deze. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en gember op laag vuur samen met de limoenblaadjes gedurende vijf minuten. Voeg er de steranijs aan toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg er de currypasta aan toe en bak kort mee. Doe er dan de kokosmelk en de limoensap bij en laat 20 minuten zachtjes koken. Zeef de curry door een zeef en wrijf er zoveel saus door als mogelijk. Zet de curry weg voor gebruik.

de papadums: (voor)bereiding, een half uur van tevoren: leg twee papadums in de magnetron en bak ze op vol vermogen een minuut aan de ene kant. Draai om en bak nogmaals een minuut. Als het goed is zijn ze goed, anders doe je ze er nog wat langer in. Bij mij werden ze pas heerlijk knapperig na twee keer twee minuten, maar ik heb een combi-magnetron, misschien maakt dat uit. Herhaal tot je vier knapperige papadums hebt.

de groenten: fruit de ui en knoflook zachtjes in de olie gedurende twee minuten, doe er pompoenblokjes bij en roerbak met het vuur hoger. Roerbak gedurende vijf minuten, doe er dan de paprika, sugarsnaps en chinese kool bij en roerbak in zo’n tien minuten gaar en nog enigszins knapperig.

de zeebaars: bak de zeebaars op de huidkant in de olie in een anti-aanbakpan op hoog vuur gedurende vijf minuten, houd daarbij de pan in beweging. Draai de vis met een spatel om en bak nog twee minuten.

curry: Zet de curry op het vuur en breng het aan de kook. Bind de curry met de maizena en het vocht door elkaar geroerd.

serveren: verdeel de groenten over de vier voorverwarmde borden, leg daar de visfilets bovenop. Lepel er niet te zuinig de currysaus over en garneer met de papadums in stukken en de koriander.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.