Witte en groene asperges met zalm in saffraansaus

Er zijn nu volop asperges, heerlijk genieten !!
Voor dit goden-maaltje gebruik je zowel witte als groene asperges. Heerlijk met een moot gebakken zalm en saffraansaus. Erbij een tagliatelle.

voor 4 personen:
1500 g witte asperges
500 g groene asperges geschild en onderste 2 cm verwijderd

voor de zalm:
4 mooie moten zalm à 150 g
peper en zout
1 el olijfolie

recept saffraansaus
2 dl droge witte wijn
2 dl kippenbouillon (of vis- of kruidenbouillon)
2 dl slagroom
1 buisje saffraan
1 theelepel maizena aangelengd met iets water

voor de tagliatelle:
200 g tagliatelle

Tip: Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding saus: maak de saffraansaus door de witte wijn, bouillon, room en saffraan samen aan de kook te brengen en te laten inkoken tot je nog 2 dl over hebt, dit doen op matig hoog vuur. Dit duurt ongeveer twintig minuten. Bind bij met de maizena, en laat al roerend een minuutje zachtjes koken vindt je de saus nog te dun, doe er dan nog wat aangelengde maizena bij, wanneer de saus te dik is doe er dan wat water bij. Zet het vuur onder de saus uit tot gebruik.

bereiding asperges: kook de asperges 15/ 20 (check) minuten beetgaar en giet af.
intussen bak je de zalmmoten, en kook je de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing.

bereiding zalmmoten: bestrooi de zalmmoten met peper en zout en bak om en om in circa acht minuten gaar, ze moeten iets glazig blijven van binnen.

serveren: neem de voorverwarmde borden uit de oven en leg op ieder bord 1:4 van de asperges. Warm de saffraansaus opnieuw op. Verdeel de tagliatelle erlangs samen met een moot zalm. Drapeer er wat van de saus overheen en garneer met wat peterselie.
Serveer de rest van de saus er apart bij.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.