Zalm met za’atar in tahinsaus

Zalm met za’atar in tahinsaus

Dit recept van zalm met za’atar in tahinsaus komt van Ottolenghi, en is afkomstig uit zijn nieuwste kookboek ‘Otto Lenghi’s test kitchen’ ik heb de bewerking van het recept anders gedaan, maar de ingrediënten vrijwel hetzelfde gehouden. Het is een fantastisch gerecht en ook erg gezond. Ik geef jullie het recept zoals ik die zelf heb bereid.
De sumak em za’atar kun je zowel bij Turks/ Marrokkaanse winkels halen (goedkoper) als bij de AH. Sumak is afkomstig van besjes die gedroogd en vermalen wordt tot grof poeder en is friszurig van smaak.
Voor nog meer recepten met zalm kun je hier een blik werpen.

nodig voor twee personen:
voor de zalm:
2 zalmmoten van 150 g
1 flinke el za’atar
2 tl sumak
2 el olijfolie

voor de sesamsaus:
45 g tahin
2 el citroensap
4 el water ongeveer
snuf zout
1 tl sumak
1 tl za’atar

voor de noodles:
120 g sobanoodles

voor de groenten:
200 g koolrabi in blokjes
200 g winterwortel in blokjes
200 g diepvries-doperwten
20 g roomboter
snufje zout

bereiding groenten: kook water waar je straks de noodles in gaat bereiden, maar eerst
Kook je er de blokjes groenten in gedurende tien minuten. Haal de groenten eruit met een schuimspaan en die ze over in een ander pannetje en schud om met een klein klontje boter en wat zout.
Laat het water op het vuur, zometeen gaan de noodles erin.

bereiding tahinsaus: klop de tahin met het citroensap, snuf zout, de sumak en za’atar door elkaar. Voeg zoveel water toe tot je een mooi sausje hebt. Niet te dun maar ook niet te dik. Verwarmen komt straks

bereiding zalm: doe de sumak en de za’atar door elkaar, wrijf er de zalm mee in. Verhit de olie in de pan en bak de zalm in zo’n acht minuten rondom tot nét niet gaar. De zalmmoot nog glazig roze zijn van binnen.

verdere bereiding: kook de noodles gedurende vier minuten in het kookwater van de groenten,en giet daarna af in zeef. Doe terug in de pan.
Verwarm intussen de tahinsaus in een steelpannetje.
Zet twee platte borden in de gootsteen met heet water, en droog af. Verdeel de tahinsaus over de borden, en leg er de zalm op. Schep er de groenten naast samen met de noodles

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.