Dit recept is van mijn zus. Zij maakte het voor mij toen ik bij haar in Amsterdam was.
Een vegetarische versie maak je door kipstuckjes en speck van de vegetarische slager te gebruiken. Ik deed er gedeeltelijk courgette door en verving de spekjes door kalkoenspekjes. Wij vinden deze stoofschotel het lekkerst met aardappelpuree. Kan ook heel goed met pastinaak- of knolselderij puree. Of een combinatie hiermee met aardappels
nodig voor 4 personen
400 gram kipdijfilet of gewone kipfilet
150 gram reepjes mager gerookte spek (of kalkoenspekjes)
2 sjalotjes of een ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
20 gram boter
350 gram gemengdepaddenstoelen (of gewoon kastanjechampignons)
250 g wortels
1 courgette
1 eetlepel bloem
1/4 ltr kippenbouillon
125 ml crème fraîche
2 eetlepels gehakte peterselie
Lekker stoofpannetje met heerlijke malse kip, veel groenten, spekjes en room. In dit recept heb ik kipdijfilet gebruikt. Dat is sappiger dan gewone kipfilet en heeft ook meer smaak. Alles in één pan dus gemakkelijk. Het was verrukkelijk!
voorbereiding: pel en snipper de sjalot en knoflook.
Maak de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in vieren.
Maak de wortels schoon en snij ze in plakjes en de courgette in blokjes
Bereidingswijze: verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipstukken snel rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet op zij. Doe de spekreepjes in de pan en bak deze knapperig en bruin. Voeg de boter bij de spekreepjes in de pan. Doe nu ook de paddenstoelen in de pan en bak deze mee. Voeg dan de sjalotjes (of ui) en de knoflook toe. Ook meebakken tot glazig. Voeg nu de kip, wortel en courgette toe. Bestrooi alles met de bloem. Al roerend even meebakken. Voeg nu al roerend de bouillon en de crème fraîche toe. Breng aan de kook en laat in 20 minuten alles gaar stoven. Bestrooi met peterselie.
Serveertips
Lekker met rijst, aardappelpuree, gekookte aardappelen, stokbrood, pasta. Alles is mogelijk!
Bron
Aangepast recept uit Allerhande oktober 2013