Rode kool en taartjes met geitenkaas en noten

Rode kool en taartjes met geitenkaas en noten

Deze rode kool en taartjes met geitenkaas en noten is erg lekker. Je kunt deze rode kool ook bij andere aardappelgerechten serveren uiteraard, bijvoorbeeld bij rösti. De granaatappelsiroop is heerlijk door de rode kool, en geeft het een heerlijke friszure smaak.

nodig voor twee personen:
500 g dun gesneden rode kool
1 grote el frambozenjam
1/2 dl frambozenazijn
2 el granaatappelsiroop
1 laurierblad
kruidnagel
1/4 tl zout
1 tl aardappelmeel met wat water aangelengd

bereiding rode kool : zet de rode kool op met 11/2 dl water en de frambozenazijn met de frambozenjam en de granaatappelsiroop. Steek de kruidnagel in het laurierblad en steek in de kool en voeg er het zout aan toe.
Kook de kool op zacht vuur gaar in ruim een half uur.

Lekker met deze hartige taartjes met geitenkaas en noten:
300 g iets kruimige aardappels (2 aardappels à 150 g of 3 van 100 g)
2 of 3 vellen aluminiumfolie (welke je net om de aardappels kunt wikkelen)
120 g zachte geitenkaas
2 lente-uitjes, in dunne ringen
50 g gemengde ongebrande noten, fijn gehakt
peper & zout
4 plakjes bladerdeeg
2 el koffiemelk
bakpapier

bereiding hartige taartjes: laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Wikkel de aardappels apart van elkaar in de velletjes aluminiumfolie, met de glimmende kant naar binnen en pof de aardappels in 20 minuten op 180 graden net niet helemaal gaar. Laat ze iets afkoelen.
Snij de aardappels in blokjes en doe in een kom, hussel de blokjes om met peper en zout en brokkel er 3/4 van de geitenkaas doorheen.
Snijd de lente-uitjes fijn en hussel deze er ook doorheen.
Knip vier velletjes bakpapier van de zelfde grootte als de bladerdeegplakje, leg het bladerdeegplakje met de bebloemde kant kruislings op het bakpapier en druk deze in een muffinvorm met niet te kleine holtes (zie foto) of klein ovenschaaltje.
Verdeel de het aardappel/ geitenkaasmengsel over vier ovenschaaltjes, of vier met bladerdeeg beklede muffinvormpjes. Verdeel daar de rest van de geitenkaas over. Kwast de randen van het deeg in met wat koffiemelk, hier wordt het mooi bruin van.
Bak de aardappeltaartjes dertig minuten in een oven van 180 graden mooi bruin en krokant.

serveren: serveer de hartige taartjes met de rode kool.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.