Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane is een heerlijk ovenschotel van gebakken aubergine, tomatensaus, mozzarella, en geraspte parmezaan, en afkomstig uit Zuid-Italië. Het kan zo gegeten worden als koolhydraatarm gerecht, maar ook met ciabatta-brood erbij om de tomatensaus en braadsappen mee op te deppen.
Je ziet wel eens dat de plakken aubergine als het ware worden gefrituurd in een flinke laag olijfolie, maar aubergine zuigt alle olie zo’n beetje op tijdens het bakken. Ik kies er liever voor en het is net zo lekker, om de aubergineplakken per drie, in een el olie per keer te bakken.
Minder vet, en net zo lekker. Houd je over? Eet het dan de volgende dag als lunch, met wat ciabatta.
Voor meer recepten met aubergine kun je hier eens kijken.
Voor deze Parmigiana di melanzane heb je nodig:

voor twee personen:
2 aubergines
1 rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook gehakt
1/2 flinke bos basilicum
0.5 bos oregano of tl gedroogde oregano
olijfolie om in te bakken
35 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
125 buffelmozzarella
50 g Parmezaan

bereiding: snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik, bestrooi ze aan beide zijden met zout en zet een half uur weg. Droog ze daarna af met keukenpapier. Verhit per keer een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak daar de aubergines in porties in tot ze zacht zijn en iets bruin.
Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie tot zacht met de verse blaadjes oregano of theelepel gedroogde oregano. Doe er de tomatenblokjes bij, en laat de saus 10 minuten zachtjes tot saus inkoken. Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat tomatensaus in een ovenschaal. Leg er plakken aubergine op, verdeel er wat saus over, daarop de wat mozzarella, rasp er wat kaas over en leg er wat losse basilicumblaadjes op. Maak op deze manier nog een of twee lagen . Giet een fijn straaltje olijfolie over het geheel en bak de parmigiana een half uurtje minuten in een oven van 200 graden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.