Polenta met Mediterrane groenten uit de oven in tomatensaus

Polenta met Mediterrane groenten

Ik maakte polenta met Mediterrane groenten in combinatie met tomatensaus. Polenta  is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht en combineert erg goed met stoofschotels op basis van tomaat.Ik maakte onderstaande polenta met Mediterrane groenten uit de oven in tomatensaus. Geroosterde groenten hebben altijd veel meer smaak, dan wanneer je ze in een pan stooft. Vooral aubergines en paprika’s krijgen er een heerlijke smaak door.
Benieuwd naar meer recepten met polenta? Je vind ze hier
Voor deze polenta met Mediterrane groenten heb je nodig:

voor vier personen:
voor de geroosterde groenten in tomatensaus:
2 aubergines
3 rode puntpaprika’s
1/2 courgette in stukken
300 g snacktomaatjes
verse oregano
1 vel bakpapier

Voor de tomatensaus:
1 klein rood uitje gesnipperd
1 teen geperste knoflook
70 g tomatenpuree
1/2 blik tomatenpulp van Mutti
1 dl zoete witte wijn
1/2 el oregano

voor de polenta:
voor 4 personen:
200 g (snelkook) polenta (te koop bij Turkse winkels, Jumbo, geen huismerk nemen)
8 dl water
25 g roomboter
100 g parmezaanse of parano-kaas

bereiding geroosterde groenten: verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat, behalve de tomaatjes, en rooster ze in een oven van 200 graden gedurende 30 minuten. Na 20 minuten voeg je er de tomaatjes bij en roostert deze de laatste tien minuten mee.
Intussen bereid je de tomatensaus en de polenta

bereiding tomatensaus: Fruit de gesnipperde ui en de knoflook zachtjes in de olijfolie op laag vuur.
Doe er na tien minuten de tomatenpuree bij en de zoete wijn, en twee blikjes (van tomatenpuree) warm water, het halve blik Mutti, en laat tien minuten op laag vuur zachtjes koken zonder deksel.
Voeg er de geroosterde groenten bij na roostertijd

Maak nu de polenta: de meeste polenta’s die je bij de supermarkt en toko’s kan kopen is een snelkookpolenta. Deze zijn binnen een kwartier klaar in tegenstelling tot polenta die je 45 minuten moet koken.
Breng 200 gram polenta met 8 dl water aan de kook, zodra het kookt een kwartier zachtjes al roerend met een houten pollepel laten koken. Proef of de polenta gaar is, doe er dan de roomboter doorheen samen met de geraspte kaas en roer door de kokende polenta. Breng op smaak met peper en zout.

serveren: verwarm vier diepe borden voor door er kokend water in te doen. Giet het water eruit en verdeel de polenta over de borden. Verdeel er de geroosterde groenten in tomatensaus over en garneer met verse oregano

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.