Zoete aardappelrösti met kleurige geroosterde groenten

Kijk toch eens wat een fleur en kleur.
Dit heerlijke gerecht at ik in afgepaste vorm als lunch. Ik had vulling over van de taartjes van gister, zo ook zoete aardappel-rösti van de bodem. Waar ik een klein frittertje van bakte. Erop kwam cheddarkaas.
We houden het erin, en serveren dit voortaan als hoofdgerecht, zó lekker is dit.
Het recept is voor een hoofdgerecht

nodig voor 4 personen:
voor de zoete aardappel-rösti:
1 kilo zoete aardappels
2 eieren
4 el bloem
1 teen knoflook geperst
peper en zout
120 g cheddar kaas grof geraspt
grove rasp

nodig voor de geroosterde groenten:
300 g Hokkaido pompoen in stukken van 2 cm
300 g rode biet (koelvak AH)
300 g pastinaak geschild in stukken van 2 cm
rozemarijn 1 tak naaldjes gehakt
verse tijm geritst 1 el
3 el olijfolie
1 geperste teen knoflook

voor de garnering:
rucola

bereiding geroosterde groenten:
bereiding: doe de groenten in blokjes in een kom, behalve de rode bietenblokjes, doe er de rozemarijn, tijm en peper en zout bij samen met het geperste knoflookteentje en hussel met de handen door elkaar.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet twintig minuten in de oven, doe er nu de rode biet bij en rooster nog vijf minuten.

bereiding zoete aardappelfritters: schil de zoete aardappels en rasp ze op een grove rasp. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit in een oude theedoek.
Vermeng de rasp in een kom met de bloem en het ei. Kneed er balletjes van en druk stevig tot een plat (1/2 cm) schijfje.
Maak zo meerdere en bak ze in gedeelten om en om in vier minuten bruin en gaar, leg er in de laatste minuut de cheddar op met deksel op de pan.
Houd die al klaar zijn warm in een oven van 100 graden

serveren: verdeel de rösti en de vergeten groenten over vier in heet water voorverwarmde borden en garneer met rucola voor een extra kleuraccent

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.