Het ziet er leuk uit en het is ook nog een keer heel erg lekker, dit zoet aardappeltaartje met mangochutney en kip. De zoete aardappelpuree maak je lekker pittig en ziltig met onder andere sambal, sojasaus en mangochutney. Wil je het gerecht liever vegetarisch? Neem dan witte-zwarte- of kidneybonen in plaats van kip. Hier vind je nog meer recepten met zoete aardappel.
nodig voor 4 pers:
voor de aardappeltaartjes:
1 kilo zoete aardappels
2 tl sambal,
6 el sojasaus
4 el limoensap
2 el mangochutney
2 el olijfolie
voor de roerbakschotel:
2 el olijfolie
300 gram kipfilet in stukjes of bonen naar keuze
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 grote courgette in 1/2 plakjes
3 bosuitjes gesneden
3 takken rozemarijn fijngehakt
4 takjes tijm geritst
2 gehakte tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
bereiding zoete aardappelpuree: kook de zoete aardappels gaar in 20 minuten, en giet ze af. Er hoeft verder geen vocht aan toe gevoegd te worden. Stamp bovenstaande ingrediënten door de zoete aardappels. Roer er 2 el olijfolie door
bereiding roerbakschotel: roerbak kipfilet in olijfolie in een wok met zout en peper en neem uit de pan.
Doe nog wat olijfolie in de wok en roerbak 2 rode puntpaprika’s grote courgette samen met gehakte rozemarijn en tijm met twee tenen knoflook en 3 bosuitjes.
Voeg er een blik in vergiet uitgelekte tomaatblokjes aan toe en breng op smaak met zout en peper. Wanneer je bonen gebruikt in plaats van kip, is dit het moment om de bonen mee te verwarmen.
Serveer door de zoete aardappelpuree in een grote steker te doen en goed aan te drukken, daar bovenop de groenteschotel met kipfilet. Garneer met een takje rozemarijn.