Deze zeewolf met tomaat brunoise en parelcouscous aten we bij De Emma molen in Nieuwkuijk. Doordat het gerecht zo puur en simpel is is dit recept erg makkelijk om thuis ook te maken.
Voor meer recepten met parelcouscous kun je hier een kijkje nemen.
Voor deze zeewolf met tomaat brunoise en parelcouscous heb je nodig:
voor twee personen:
voor de vis:
2 mooie dikke moten zeewolf of kabeljauwfilet
25 g roomboter
zout en peper
voor de tomaten brunoise:
3 romatomaten ontveld ontdaan van zaad, en in blokjes gesneden
1/2 el olijfolie mild
1/2 gesnipperde rode ui
2 tl kappertjes
peper en iets zout
voor de parelcouscous:
150 g parelcouscous (goedkoper te koop bij Oosterse winkels dan in supermarkt)
1/2 tl kruidenzout (deze)
250 g diepvries tuinboontjes (eventueel dubbel gedopt
250 g diepvries doperwten
15 g roomboter
bereiding tomaten brunoise: verhit de olijfolie in een klim anti aanbakpan netje. Fruit de gesnipperde ui zachtjes in de olie gedurende vijf minuten tot de ui zacht en zoetig is. Voeg er nu de tomaat blokjes en de kappertjes aan toe en warm even mee. Breng op smaak met wat peper en ietsje zout.
Zet nu het vuur eronder uit.
bereiding parelcouscous: kook de parelcouscous gedurende 8 minuten, ook al geeft de gebruiksaanwijzing 13 minuten aan. De parelcouscous wordt anders veel te snotterig. Doe de diepvries tuinbonen en doperwten in een pan, en overgiet deze met kokend water. Giet af en voeg de laatste twee minuten aan de parelcouscous toe. Giet dit daarna in zijn geheel af in een vergiet, doe terug in de pan en roer er de roomboter en kruidenzout doorheen.
Ga nu de vis bakken
bereiding vis: bestrooi de vis met zout en peper en laat de boter smelten in een anti aanbakpan. Bak de vis aan beide kanten zo’n 2 tot 3 minuten, afhankelijk van de dikte.
De vis moet nog iets glazig blijven van binnen. Bij de kabeljauw kun je rekenen op zo’n 4 minuten per kant, ook afhankelijk van de dikte.
Lepel tijdens het bakken wat van het bakvet over de vis.
serveren: verwarm twee borden in een gootsteen met heet water, droog deze uit en verdeel er de parelcouscous met tuinbonen en doperwten over.
Leg hierop per persoon een moot vis.
Verwarm nog even de tomaten brunoise, en drapeer deze over de vis.