Zalm saltimbocca met pestosaus van oregano

Zalm saltimbocca met pestosaus van oregano

Deze zalm saltimbocca met pestosaus van oregano smaakt heerlijk in combinatie met verse asperges. Je kunt de zalm eventueel vervangen door kip of kabeljauw.
Eigenlijk hoort saltimbocca met salie, maar deze laten we voor dit recept weg. voor meer recepten met saltimbocca kun je hier terecht.

nodig voor vier personen:
voor de zalm saltimbocca:
4 mooie zalmhaasjes à 150/ 175 g
8 plakken serranoham/ prosciutto of parmaham
8 cocktailprikkers
3 el olijfolie

16 verse asperges geschild, 2 cm van onderkant verwijderd

voor de pesto:
50 gr geroosterde pijnboompitten
2 teentjes knoflook geperst
50 gr Parmezaanse kaas
snufje zeezout
2 flinke handen vol verse oregano alleen de blaadjes
extra vergine olijfolie

extra: bekertje slagroom van 125 ml
vers gemalen peper

!! Verwarm vier borden voor op 80 graden in de oven, of plaats in een gootsteen met heet water

bereiding pesto: doe alle ingredienten in een mengbeker. Pureer de ingredienten fijn met een flinke scheut olijfolie, tot de pesto de gewenste “dikte” heeft bereikt met een staafmixer.
In de koelkast is deze pesto een week houdbaar. Om de houdbaarheid te verlengen kun je een laagje olijfolie bovenop de pesto gieten en het geheel daarna koel wegzetten.

bereiding zalm: wikkel iedere zalmhaas in twee plakken ham en steek aan de onderzijde vast met een prikker. Zet koel weg tot gebruik.

bereiding asperges: kook de asperges acht minuten in kokend water met zout, en laat ze daarna nog even in het kookvocht staan. Giet ze af en doe er een deksel op.
Ga nu verder met de zalm saltimbocca:

verdere bereiding zalm saltimbocca: bak de zalm mooi bruin en niet te gaar in acht minuten. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Doe twee flinke el pesto bij het bakvet en voeg er de room bij. Laat aan de kook komen en breng op smaak met nog wat peper.

serveren: leg op ieder bord vier asperges en een moot zalm saltimbocca. Giet er wat van de saus over en garneer met nog wat verse oregano ?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.