Deze linzen met geroosterde pompoen en kaneel, is het resultaat van een armzalige gevulde koelkast. Er lag onder andere nog een kwart aangebroken flespompoen die nodig op moest. Onderstaand recept is tevens een budgetgerecht wat in deze tijd van krapte in ieders portemonnee erg welkom zal zijn. Voor meer recepten met linzen kun je hier eens een kijkje nemen. Linzen zijn al zo oud als de weg naar Rome, getuigd dit artikel
nodig voor twee personen:
Voor de linzen:
100 g bruine linzen (Puy is de lekkerste)
zout
1 el citroensap
4 el gehakte peterselie ?
voor de geroosterde pompoen:
600 g flespompoen in blokjes
3 tl ras-el-hanout
1 tl sumak
1/2 tl kaneel
2 el olijfolie
1 vel bakpapier
voor de yoghurtsaus:
11/2 dl Griekse yoghurt
1 geperste teen knoflook
3 el gehakte koriander
bereiding van de geroosterde pompoen: schud de pompoenblokjes om met de olijfolie, sumak, en de ras-el-hanout. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen gedurende een halfuur in een oven van 200 graden. Zet tegelijkertijd de linzen op.
bereiding linzen: kook de linzen in een halfuur gaar met wat zout. Giet af in een zeef en breng op smaak met de citroensap en gehakte peterselie.
bereiding yoghurtsaus: klop een sausje van de Griekse yoghurt, de gehakte koriander of peterselie samen met de knoflook en wat zout en peper. Serveer erbij