Zalm met Thaise chilisaus en sobanoodles

Zalm met Thaise chilisaus en sobanoodles

Deze zalm met Thaise chilisaus en sobanoodles is erg simpel te maken en erg lekker. Je kunt er natuurlijk ook mihoen of rijst bij serveren. Voor meer recepten met zalmfilet klik hier

Voor 4 personen heb je nodig:
voor de marinade van de zalmfilets:
4 zalmfilets
4 el soyasaus,
2 el honing
2 geperste tenen knoflook.

voor de zalm met Chilisaus:
2 el olijfolie
2 bos bosuitjes in ringen
1 cm gemberwortel geraspt
2 tenen knoflook geperst
2 dl Thaise chilisaus
4 el soyasaus

voor de noodles:
270 g sobanoodles of mihoen

!! verwarm vier diepe borden voor in een oven van 80 graden

bereiding zalm: klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar en bestrijk de zalmfilets ermee.

bereiding zalm met saus: bak de zalmfilets in een anti-aanbakpan aan beide kanten in ongeveer acht minuten niet te gaar. Haal ze uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven vet de lente-ui, gember en knoflook op niet al te hoog vuur gedurende vijf minuten. Voeg er de Thaise Chilisaus en sojasaus aan toe en laat even een minuutje mee koken. Leg er de zalmfilets in en warm nog een halve minuut op hoog vuur mee, terwijl je de filets overgiet met de saus.

Kook de sobanoodles of mihoen volgens gebruiksaanwijzin, giet af en verdeel deze over vier diepe voorverwarmde borden. Leg hier de gegrilde zalmfilets op en verdeel er Thaise bosuitjes met saus over. Geef de rest er apart bij.
Serveer met komkommersalade of gestoomde broccoli

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.