zalm met saffraan saus met pistachenoten

Zalm met saffraan saus met pistachenoten

Deze zalm met saffraan saus met pistachenoten is afgeleid van Trota in giallo, een Italiaans recept. De combinatie is heerlijk en oogt mooi en feestelijk.
We aten er parelcouscous (kook de parelcouscous 2 minuten korter, deze is heel snel te papperig) bij waar ik blokjes gebakken courgette doorheen had geschept.
Voor meer recepten met zalm kun je hier terecht

nodig voor 2 personen:
2 zalmfilets à 150 g met huid of zalmforel
zout & peper
25 g roomboter
1 buisje saffraan
1 sjalot gesnipperd
125 ml slagroom
5 el madeira
klein stukje visbouillon verkruimeld
3 el fijn gehakte pistachenoten geroosterd
vers gemalen peper
handje peterselie gehakt
snufje suiker
2 stroken aluminiumfolie

bereiding: doe de saffraan met een eetlepel water in een klein kommetje en laat de saffraan oplossen. Breng de zalm op smaak met zout en peper.
Verhit de boter in een anti aanbakpan en bak de zalm op de huid op matig hoog vuur gedurende 7 minuten, en draai de moten voor een minuut op de bovenkant.
Haal uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
Fruit in het achtergebleven vet de gesnipperde sjalot gedurende twee minuten en blus af met de slagroom, het water met saffraan en de madeira. Verkruimel er het kleine stukje visbouillon boven, of anders maak het eerst fijn in de vijzel. Voeg een klein snufje suiker toe en laat op hoog vuur al roerend inkoken tot mooie saus dikte.

serveren: plaats de moten zalm op de voorverwarmde borden, doe er de saus over en de gehakte en geroosterde pistachenoten.
Erover gaat nog wat gehakte peterselie 🌿
Lekker met parelcouscous met erdoor blokjes gebakken courgette

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.