Zalm met champignon roomsaus en courgette

Zalm met champignon roomsaus en courgette

Deze zalm met champignon roomsaus en courgette is erg eenvoudig, en verrukkelijk gerecht. Wanneer je gasten krijgt, gooi je er, ook al ben je geen topkok hoge ogen mee. Bovendien is het niet erg kostbaar (de zalm bij de Lidl is heel goed, en scheelt bijna de helft met de AH)
Ik voeg heel vaak, in plaats van bouillontablet, wat kruidenzout toe aan een gerecht. Erg lekker en makkelijk te doseren.
We aten er spaghetti bij, maar je kunt er ook heel goed geroosterde aardappeltjes bij eten.
Voor meer recepten met zalm kun je hier terecht

Je hebt nodig voor twee personen:
Twee zalmfilets met huid à 125 g (Lidl)
25 g roomboter
zout en peper
aluminiumfolie

200 g courgette in blokjes
1 bakje kastanjechampignons à 250 g
125 ml slagroom
2 tl kruidenzout (ik gebruik altijd deze) of een stukje verkruimelde kippenbouillon
2 el verse dille
vers gemalen peper
1 tl maizena aangelengd met 2 tl water

150 g spaghetti
zout
vers gehakte dille

Optioneel:
Grana padano kaas geraspt

bereiding: kook de pasta met zout volgens gebruiksaanwijzing, en zorg ervoor dat de pasta en de zalm met saus even snel klaar zijn. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Roer er de dille door.
Verhit wanneer je de pasta gaat komen, de boter voor de zalm in een kleine anti-aanbakpan. Bak de zalm gaar in circa 7 minuten. Wikkel de gare zalm in aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven vet op hoog vuur de blokjes courgette en de kastanjechampignons. Pers er een teentje knoflook bovenuit.
Breng op smaak met kruidenzout en vers gemalen zwarte peper.
Bak het geheel iets bruin en blus af met de slagroom. Laat op hoog vuur iets inkoken en bind bij met de aangelengde maizena.
Verwarm twee borden in heet water en droog af. Verdeel de pasta over de borden, en schep de saus ernaast. Leg daarop de zalmfilets.
Lekker met de spaghetti, maar kan ook met geroosterde aardappeltjes

2 Comments

  1. Dankjewel Hedwig, het zalmrecept ziet er super uit.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.