Deze volkoren pannenkoeken met geitenkaas, gekarameliseerde pecannoten en verse tijm namen we mee op een van onze wandelingen. Het is wel zo’n succes, dat we het ook eten als lunch wanneer er niet gewandeld wordt. Volkorenbloem/ meel is te prefereren boven gewone tarwebloem vanwege de vele vezels die het bevat.
Kijk voor meer lekkere lunch-ideeën hier.
Voor deze volkoren pannenkoeken met geitenkaas, gekarameliseerde pecannoten en verse tijm heb je nodig voor 2 pannenkoeken:
60 g volkorenmeel
1 ei
zoveel plantaardige melk als nodig voor goed beslag
2 el olijfolie
voor de topping:
120 g zachte geitenkaas
1/2 appel in kleine stukjes
1 el citroensap
5 takjes verse tijm liefst met bloemetjes
voor de gekarameliseerde noten
1 el olijfolie
50 g pecannoten
3 el honing
bereiding pannenkoeken: klop de ingrediënten voor de pannenkoeken tot glad en niet te dun pannenkoekbeslag. Verhit een el olie in een anti-aanbakkoekenpan en giet er de helft van het beslag in. Laat iets bruin bakken en keer wanneer de bovenkant droog is, en laat nog enkele seconden bakken. Bak nu ook de tweede pannenkoek.
bereiding topping: laat de pannenkoeken iets afkoelen op bord. Leg een pannenkoek op een werkblad en verkruimel er de geitenkaas boven. Meng de appel met het citroensap om verkleuren tegen te gaan en verdeel over de geitenkaas.
bereiding gekarameliseerde noten: bak de pecannoten op hoog vuur in de olijfolie en giet er de honing over. Bak tot de noten zijn omgeven met een mooi laagje honing en zijn gekarameliseerd
maar beslist niet te hard laten gaan. Schep met houten lepel op een bord en laat afkoelen. Gekarameliseerde noten zijn loeiheet, dus ga er niet direct van proeven.
Leg nu de helft van de gekarameliseerde pecannoten op de met geitenkaas en appel belegde pannenkoek, en rits er wat verse tijm over. Rol de pannenkoek op, en snijd deze door. De andere helft van de noten komt op de andere belegde pannenkoek, ook op deze tijm ritsen, oprollen en doorsnijden.