Vegetarisch ovenschoteltje van onder andere rul gebakken tofu met ras-el-hanout, met een dakje van filodeeg. Een ietwat apart maar erg lekker schoteltje. We aten het met kruidige Aquino en mangosalade
Nodig voor 2 personen:
Voor de ovenschoteltjes:
300 gram tofu goed droog gedept
4 bosuitjes fijngesneden
2 fijngehakte tenen knoflook
1 tl ras-el-hanout
1 el tomatenpuree
1 tl sambal
peper en zout naar smaak
2 vellen filodeeg
2 el olijfolie
2 eenpersoons ovenschaaltjes of 1 tweepersoons ovenschaal
Voorbereiding: haal het filodeeg twee uur van tevoren uit de vriezer.
Bereiding: verwarm de oven voor op 175 graden
Fruit de bosui en knoflook in de olijfolie, voeg er de tofu aan toe en roerbak op hoog vuur rul. Voeg er de ras-el -hanout aan toe, de tomatenpuree en de sambal en bak op lager vuur even mee. Doe er wat heet water bij om het smeuïg te maken en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tofu-mengsel over de twee ovenschaaltjes.
Vet twee vellen filodeeg in met olijfolie en verfrommel deze als een prop, leg op beide gevulde schaaltje een prop filodeeg.
Bak deze schaaltjes 15 minuten in een oven op 175 graden.
Voor de kruidige quinoa:
150 gram quinoa
1 el olijfolie
1 rood uitje
versgemalen peper en zout
1/2 tl komijn
1/2 tl korianderpoeder
150 gram zwarte bonen afgespoeld
sap van 1/4 limoen
50 gram verbrokkelde feta
1 bosje gehakte verse koriander
Bereiding:
Kook de quinoa gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verhit de olijfolie in een koekenpan fruit de ui met peper en zout, roer er de knoflook, komijn en koriander door. Doe er nu de quinoa en de zwarte bonen bij en warm door.
Voeg er limoensap naar smaak aan toe en verbrokkel er de feta over. Serveer met verse koriander en onderstaande mangosalade
Nodig voor 4 personen:
1 verse mango
1 niet al te rijpe avocado
1 klein rood uitje
1/2 komkommer
1 tl sriacha saus (pittige Thaise chilisaus AH)
sap van 1/2 limoentje
1 bosje verse koriander fijngehakt
Bereiding:
Schil de mango en snijd deze in mooie blokjes, snijd de avocado door en verwijder de pit, snijd ook deze in blokjes, doe in een schaal. Snipper het uitje fijn en voeg erbij. Schil de halve komkommer en ontdoe van de zaadlijst door middel van een theelepeltje, snijd in blokjes en doe bij de mango-salade. Roer er het limoensap door, evenals de sriacha-saus. Voeg er tot slot de gehakte koriander bij en schep voorzichtig om