Zwarte tagliatelle is altijd een dankbaar product, en is een mooi contrast met de kleurige tomaatjes en groene kruiden. Ik maakte deze tagliatelle met verse tomaatjes in verschillende kleuren, een tomatensaus met een tapenade van pijnboompitten, zwarte en groene olijven.
Nodig voor twee personen:
150 gram zwarte tagliatelle
2 el zwarte verse olijven
2 el groene verse olijven
40 gram geroosterde pijnboompitjes
8 blaadjes basilicum
2 el olijfolie
1 teen knoflook geperst
250 gram gele, oranje en rode tomaatjes in tweeën gesneden
1/2 blik tomatenblokjes
1 tl tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
8 blaadjes verse basilicum in reepjes gesneden
geraspte parmezaanse kaas of paranokaas
bereiding: maak een tapenade door de zwarte en groene olijven samen met de geroosterde pijnboompitjes en basilicumblaadjes fijn te malen in een hakmolentje.
Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit hier heel zachtjes de geperste teen knoflook in samen met de tomaatjes. Voeg er het halve blik tomatenstukjes aan toe en zet het vuur iets hoger, doe er de tomatenpuree bij en de oregano en laat een kwartiertje zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing. Wanneer de saus te dik wordt voeg er dan wat heet water aan toe. Roer de tapenade door de saus en de verse basilicum.
Doe de saus door de tagliatelle en verdeel over twee borden.
Garneer met wat kleine blaadjes basilicum en serveer met geraspte de geraspte kaas