Toscaanse Penne met soffrito en chorizo

Toscaanse Penne met soffrito en chorizo

Deze Toscaanse penne met soffrito en chorizo is zalig door het lange zachte smoren van de soffrito. Welke bestaat uit, in brunoise (kleine blokjes) gesneden bleekselderij, wortel en rode ui. Erdoor smoor je nog knoflook en een takje rozemarijn gaat er zo heel bij in.
Door het lange smoren ontstaat een wat zoetige smaak, welke heerlijk combineert met de pittige tomatensaus.
Doordat je ruim groenten gebruikt, ruim een pond voor twee personen, kun je voor dit gerecht volstaan met minder pasta per persoon.
De soffrito stoof je in ruim olijfolie extra vergine, zo krijg je een lekkere volle smaak aan de groenten en iets zoetig.
Voor meer recepten met penne kijk eens hier
Voor deze Toscaanse penne met soffrito en chorizo heb je nodig:

voor twee personen:
voor de tomatensaus met chorizo :
2 el olijfolie extra vergine
1 klein flink pittig chorizoworstje à 50 gram in stukjes (ik pak altijd echte Italiaanse chorizo, die is erg pittig en importeert onze kaasboer uit Drunen uit Italië) of neem 100 gram andere chorizo
150 gram snacktomaatjes in plakjes
2 gehakte tenen knoflook
1/2 blikje Mutti tomatenpuree (deze)
1 el gedroogde oregano
1 handje basilicum 🌿 fijn gesneden

voor de soffrito:
voor twee personen:
3 el olijfolie extra vergine
250 gram bleekselderij geschild in heel blokjes
250 gram wortel, geschild in heel blokjes
200 gram rode ui gesnipperd
2 knoflook tenen gehakt
1 takje rozemarijn
1 tl kruidenzout (deze)

pasta:
Per persoon 60 gram volkoren penne

voor erbij: geraspte grana padano kaas of parmezaan

bereiding van de tomatensaus: Fruit in een kleine braadpan de knoflook en plakjes tomaat in de olijfolie extra vergine, voeg er de chorizo aan toe en laat zachtjes mee fruiten gedurende vijf minuten. Voeg er nu de tomatenpuree aan toe en fruit mee.
Voeg er wat water aan toe met de gedroogde oregano. Laat op laag vuur een kwartiertje zachtjes smoren.

bereiding soffrito: fruit in een anti aanbakpan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook op een laag vuurtje in de olijfolie met het kruidenzout en het rozemarijn takje. Laat het geheel met het deksel schuin op de pan zachtjes stoven gedurende twintig minuten tot de groenten zacht zijn en iets zoetig.
Kook intussen de penne volgens gebruiksaanwijzing

serveren: giet kokend water in twee diepe borden. Voeg de soffrito bij de pittige tomatensaus en roer dit door de gare penne.
Giet het kokende water uit de borden en droog uit. Verdeel de penne soffrito en chorizo/ tomatensaus over twee borden. Garneer met geraspte grana padano kaas en eventueel wat verse basilicum 🌿

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.