Thaise mihoen met garnalen en mango

Thaise mihoen met garnalen en mango

Deze Thaise mihoen met garnalen en mango bevat een hele zwik aan groenten, en is heerlijk in combinatie met de pittige dressing. Mihoen is een dunne Chinese noedel gemaakt van rijstbloem en wordt ook wel bihoen of rijstvermicelli genoemd. Bovendien is mihoen erg licht verteerbaar, wat het tot een ideaal gerecht maakt wanneer je nog moet sporten bijvoorbeeld.
Doordat je veel groenten gebruikt kun je volstaan met een nestje mihoen.
Je bakt de groenten even aan, voegt er de garnalen aantoe, doet er de dressing door en voilà. Wil je de mihoen liever vegetarisch eten, eet het met deze knapperige tofu.

nodig voor twee personen:
2 el olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
1/2 stronk broccoli
1 rode puntpaprika
1 gele puntpaprika
250 g wortel
1/2 courgette
1/2 mango
1/2 rode peper
100 roze garnalen

voor de dressing:
2 el sojasaus
1 el honing
1 el vissaus
1 el limoensap

voor de mihoen:
1 nestje mihoen

garnering:
verse koriander

!! verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden

(voor)bereiding: snijd de paprika’s in stukjes, de wortel in blokjes, de courgette in blokjes, hak de halve rode peper fijn en verwijder het zaad. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes.
Snijd een plak van de mango af en snijd in blokjes (zie filmpje)

(voor)bereiding dressing: klop een dressing van de ingrediënten

bereiding: blancheer de broccoli vijf minuten in kokend wateren giet af in een zeef. Spoel koud af.
Verhit de olie in de pan en fruit de ui en knoflook in de olie gedurende twee minuten.
Voeg er de rest van de groenten bij, behalve de broccoli. Bak al omscheppend op hoog vuur gedurende tien minuten. Blus af met de dressing. Warm op het laatste moment de broccoli erdoor. Ga intussen bezig met de mihoen.

mihoen: wel de mihoen gedurende twee minuten in kokend water. Giet af in een zeef en spoel koud.
Knip de mihoen fijn en bak deze al omscheppend even mee met de groenten. Roer er nu de garnalen door.

serveren: verdeel de mihoen met groenten en garnalen over de voorverwarmde borden en garneer met veel gehakte koriander

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.