Thaise soba-noodles met tofu op een sticky

Thaise soba-noodles met tofu op een sticky

Deze Thaise soba-noodles met tofu op een sticky zijn erg lekker, vooral omdat de tofu zo knapperig en pittig van smaak is.
Het is niet helemaal duidelijk wat de precieze oorsprong van tofu is.
Het maken ervan heeft veel weg van het maken van kaas, en was lang, een vooral onder boeddhistten, alternatief voor vlees.
Maar sinds al een hele tijd ook bij ons geïntroduceerd. Alleen wat moet je er toch mee, met dat saaie sponsige, naar niks smakende blok tofu.
Je kunt er toch meer mee dan je denkt. Ik voorzag ze van een pittig en krokant jasje, en maakte er onderstaand gerecht mee.
Het is een feestje op je bord. Kijk voor meer recepten met noodles hier 

Nodig voor 4 personen:
voor de tofu in marinade
500 g tofu
1 teen geperste knoflook
4 el lichte sojasaus (of 3 el sojasaus met 1 el water)
1/2 el honing
1 el limoensap
3 tl sambal badjak

Voor het laagje om de tofu
4 el maizena
4 el olijfolie om in te bakken (frituren)
aluminiumfolie

16 prikkers met kwastje eraan (AH)

voor de groenten noodles:
2 el olijfolie
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 rode puntpaprika’s
1/4 mango
1/2 courgette
overgebleven marinade tofu
2 el lichte sojasaus
1/2 el mango-chutney
1 el limoensap

270 g soba-noodles

garnering:
Thaise chilisaus
cress

!! verwarm vier borden voor in een oven van 80 graden

(voor)bereiding tofu: klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Marineer de tofu minimaal een half uur in de marinade, afgedekt in de koelkast. Schep de tofublokjes uit de marinade en dep droog op, en met keukenpapier.
Doe de tofu-blokjes in een kom en schud voorzichtig om met de maizena.
Ga er later mee verder

bereiding groenten: snipper de ui, en snijd de paprika en halve courgette in stukjes. Snijd tevens een kwart mango in blokjes.
Fruit de ui zachtjes vijf minuten in de olie. Zet het vuur nu hoog en bak de paprika en courgette mee op hoog vuur gedurende vijf minuten, voeg er de overgebleven marinade, de lichte sojasaus, mango-chutney en limoensap bij en bak nog een minuut. Roer er nu de mango-stukjes door en warm nog even mee.

bereiding tofu: “frituur” de tofublokjes op hoog vuur in 4 el olijfolie gedurende twee minuten. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

noodles: Kook intussen de sobanoodles gaar in 21/2 minuut, langer is niet nodig, zo hebben ze nog een beetje bite.
Giet de gare sobanoodles af, doe terug in de pan en roer er de groenten met de saus doorheen.

serveren: spies de tofs-blokjes op de prikkers. Verdeel de noodles met groenten over de voorverwarmde borden. Schik daar de sticks met tofu mooi op en garneer met Thaise chilisaus en de cress.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.