Heerljjk, deze Thaise mihoen met gamba's, boordevol gezondheid. Lekker maar simpel op smaak gebracht met knoflook, rode peper limoensap,

Thaise mihoen met gamba’s

Heerljjk, deze Thaise mihoen met gamba’s, boordevol gezondheid. Lekker maar simpel op smaak gebracht met knoflook, rode peper limoensap, wat bruine suiker en vissaus that’s it. Maar zo lékker !!
Voor meer recepten met gamba’s kun je hier terecht.
Voor deze Thaise mihoen met gamba’s heb je nodig:

voor 4 pers;
voor de gamba’s:
2 el olijfolie
400 gram gamba’s gepeld en ontdaan van blauw buikdraadje
1 gehakte teen knoflook
1 gehakte rode peper

voor de mihoen:
4 nestjes miehoen
olijfolie
1 rode ui
2 rode paprika’s
2 bos groene asperges (à 350 g)
1 rode Spaanse peper gehakt zonder zaadjes
2 teen knoflook gehakt
vissaus naar smaak
limoensap naar smaak
1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
Veeeel gehakte koriander

bereiding gamba’s: bak de gamba’s op hoog vuur in de olijfolie samen met de rode peper en de knoflook. Doe dit beslist niet langer dan 2 minuten, want de gamba’s moeten lekker sappig blijven. Wikkel ze daarna in aluminiumfolie.

bereiding mihoen: Kook vast water voor de mihoen.

bereiding groenten: snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes. Ontdoe de asperges van de houtachtige uiteinden (zo’n 2 cm) snijd de asperges in stukjes van een centimeter ongeveer en bewaar de kopjes.
Verhit de olijfolie in de wok en bak de ui, en groenten samen met de gehakte knoflook en Spaanse peper.

Voeg er vissaus, limoensap en palmsuiker (honing of bruine suiker) naar smaak aan toe.

mihoen: kook de miehoen ongeveer in 3 minuten beetgaar en giet af, spoel koud en knip in vergiet in kleinere stukken. Voeg de gamba’s met het bijbehorende sap bij de groenten en warm nog even door. Verdeel de miehoen over vier borden en schep er de gamba’s met groenten erover.

Garneer met de koriander

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.