Heerljjk, deze Thaise mihoen met gamba’s, boordevol gezondheid. Lekker maar simpel op smaak gebracht met knoflook, rode peper limoensap, wat bruine suiker en vissaus that’s it. Maar zo lékker !!
Voor meer recepten met gamba’s kun je hier terecht.
Overigens vervang ik ook de groene asperges wel eens door sugarsnaps die ik daarvoor schuin in drieën snijd
Voor deze Thaise mihoen met gamba’s heb je nodig:
voor 4 pers;
voor de gamba’s:
2 el olijfolie
500 gram gamba’s gepeld en ontdaan van blauw buikdraadje
1 gehakte teen knoflook
1 gehakte rode peper
2 el gehakte koriander of peterselie
voor de roerbakgroenten:
olijfolie
1 rode ui
2 rode paprika’s
1 bos groene asperges (à 350 g)
1 courgette
1 rode Spaanse peper gehakt zonder zaadjes
2 cm verse gember gehakt
2 teen knoflook gehakt
vissaus naar smaak
limoensap naar smaak
1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
Veeeel gehakte koriander
voor de mihoen:
4 nestjes miehoen
2 el sesamolie
bereiding gamba’s: bak de gamba’s op hoog vuur in de olijfolie samen met de rode peper, de koriander of peterselie en de knoflook. Doe dit beslist niet langer dan 2 minuten, want de gamba’s moeten lekker sappig blijven. Wikkel ze daarna in aluminiumfolie.
bereiding mihoen: Kook vast water voor de mihoen.
bereiding groenten: snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes. Ontdoe de asperges van de houtachtige uiteinden (zo’n 1/3 kan er wel af) snijd de asperges in stukjes van een centimeter ongeveer en bewaar de kopjes. Snijd de courgette in stukjes.
Verhit de olijfolie in de wok en bak de ui, de knoflook, gehakte Spaanse peper samen met de gember in de olie gedurende twee minuten op half hoog vuur. Voeg daarna de groenten toe en bak gedurende twee minuten op hoog vuur.Voeg er nu een scheutje vissaus, limoensap en palmsuiker (honing of bruine suiker) naar smaak aan toe en bak nog vijf minuten mee.
Intussen bereid je de mihoen volgens gebruiksaanwijzing.
mihoen: maak de miehoen klaar volgens gebruiksaanwijzing en giet af, spoel koud en knip in vergiet in kleinere stukken. Voeg er 2 el sesamolie aan toe en roer erdoor. Voeg de gamba’s met het bijbehorende sap bij de groenten en warm nog even door. Verdeel de miehoen over vier borden en schep er de gamba’s met groenten erover.
Garneer met de koriander