Gisteren deze slankere versie op Spaghetti Carbonara gemaakt. Je gebruikt bacon in plaats van spek, en half room en half melk, waardoor deze Carbonara minder zwaar is dan het orgineel.
De groentelinten geven de pasta een sublieme zoetige smaak.
Deliziosamente oftewel, héérlijk.
Spaghetti alla carbonara con verdure
300 g spaghetti
1 kleine ui
1 wortel
2 stengels bleekselderij
1 courgette
125 g bacon
20 g boter
1 ei
40 ml room
40 ml melk
40 g Parmezaanse kaas
4 takjes peterselie
Insalata pomodorini
50 gram roma tomaatjes
Theelepeltje gedroogde oregano
Scheutje olijfolie
Bereiding:
Kook de spaghetti een minuut korter dan volgens de bereidingswijze op de verpakking. De pasta wordt nog verwarmt in de saus en wordt anders te gaar. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en bleekselderij. Snijd alle groente met een dunschiller in slierten. Snijd de bacon in kleine blokjes. Verhit boter in de pan, bak de bacon 2 minuten en haal uit de pan. Bak de groentelinten en de ui in de pan van de bacon en voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe. Stoof de groente in circa 4 minuten gaar.
Splits het ei. Kluts het eigeel met de room en de melk. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Giet de pasta af en roer door de groente. Laat de pasta op laag vuur staan. Voeg het roommengsel toe aan de pan, verwarm 1 minuut op laag vuur en roer de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Pluk en hak de peterselie fijn. Schep de pasta op borden, garneer met Parmezaanse kaas en peterselie.
Insalata pomodorini
Halveer de tomaatjes. Voeg de olijfolie en de oregano toe. Breng op smaak met een beetje zout en een snufje peper.
Bron: 24-kitchen